Hoşgeldiniz  

DENİZ OTOBÜSLERİ GİRİŞİMLERİ

SEMİH KÖKEN | 14 Mayıs 2014 | Gündem, Kemer Güncel A- A+

deniz-otobusu-donuyorca31c7e9b2f0f66a8472
Denizden daha çok faydalanmak amacıyla uygulamaya çalışılan Antalya-Kemer arası deniz otobüsü taşımacılığında yeni bir girişim daha yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığına 5 yıl aradan sonra tekrar seçilen Menderes Türel, belediye başkanlığının 2004-2009 yılları arasındaki ilk döneminde projelendirip ihale ettiği üç deniz otobüsü Termessos, Olimpos ve Aspendos’u yeniden sefere alıyor. Türel, Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın döneminde, Antalya-Kemer arasında bir ara çalıştırılan deniz otobüslerinin, Haziran ayında yeniden Antalya körfezinde olacağını söyledi.
TÜREL: “ÜCRETİ BELİRLENMEDİ”
Antalya Büyükşehir Belediyesi, 3 deniz otobüsünü belediye iştiraki şirket Antalya Ulaşım A.Ş. üzerinden işletecek. Seferler eskiden olduğu gibi Antalya-Kemer arasında gerçekleşecek. Her biri 42 yolcu kapasitesine sahip, saatte yaklaşık 45 kilometre hız yapabilen ileri kompozit teknolojiye sahip deniz otobüsleri, Mustafa Akaydın döneminde belirlenen 45 TL’lik ücreti nedeniyle tercih edilmedi. Belediye Başkanı Menderes Türel, deniz otobüslerinin henüz ücretini belirmediklerini dile getirirken, “Antalya’da ortalama toplu ulaşım ücretinden daha fazla olmayacak” diye konuştu.
DENİZ OTOBÜSLERİ GİRİŞİMLERİ
Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bekir Kumbul döneminde, Kıbrıs, Alanya ve Kemer’e seferler düzenlenmek üzere bir deniz otobüsü getirilmişti. Ancak bu proje bir türlü hayata geçirilemedi. Kumul’dan görevi devralan Menderes Türel de denizden yararlanmak gerektiği düşüncesiyle ilk etapta Antalya-Kemer arasında çalıştırılmak üzere deniz otobüsü seferleri başlatmak istedi. Bunun için gerekli girişimler yapıldı ve belediye her biri 40 yolcu kapasiteli 3 deniz otobüsü alamı için ihale yaptı. Milyonlarca liraya alınan deniz otobüsleri yolcu taşımak yerine denizde demirli kaldı. Deniz otobüsü taşımacılığında bir deneme de Mustafa Akaydın yaptı. Düzenlenen törenle, üç deniz otobüsü Kemer Yat Limanı’na geldi. Ancak fiyat yüksekliğinden dolayı tercih edilmedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle