Hoşgeldiniz  

Darbeye karşı demokrasi nöbeti sürüyor

Semih Köken | 20 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Darbeye karşı demokrasi nöbeti sürüyor

ANTALYA’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, Cumhuriyet Meydanı’nda protestolarını sürdürdü.
ANTALYA'DA, FETULLAHCI TEROR ORGUTU'NUN (FETO) DARBE GIRISIMINE TEPKI GOSTEREN VATANDASLAR, CUMHURIYET MEYDANI'NDA PROTESTOLARINI SURDURDU.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın darbe girişimine karşı, ‘sokağa çıkın’ çağrısı üzerine 15 Temmuz’dan beri Cumhuriyet Meydanı’nda ‘demokrasi nöbeti’ tutan vatandaşlar dün de meydandan ayrılmadı. Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini taşıyan kalabalık, darbe karşıtı sloganlar attı. Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve birçok sivil toplum örgütü temsilcisi de meydana geldi.
ANTALYA'DA, FETULLAHCI TEROR ORGUTU'NUN (FETO) DARBE GIRISIMINE TEPKI GOSTEREN VATANDASLAR, CUMHURIYET MEYDANI'NDA PROTESTOLARINI SURDURDU. (MUNIR KARALOGLU) (FOTO:ANTALYA-DHA)

Eşi ve kızıyla meydana gelen Vali Münir Karaloğlu, 15 Temmuz gecesi Türkiye’de çok kötü şeyler yaşandığını belirtti. Vali Karaloğlu, özellikle İstanbul ve Ankara’da vatandaşın üzerine, milletin vergileriyle alınmış uçak ve helikopterlerle ateş açıldığını söyledi. Vali Karaloğlu, “Ordunun içinde yuvalanmış şeytanın bekçileri bu milletin geleceğini karartmak için bunu yaptı. Ama bu millet topa da tüfeğe de imanlı göğsüyle karşı durdu” dedi. O geceyi en rahat geçiren şehirlerden birinin Antalya olduğuna dikkati çeken Karaloğlu, “Tek bir asker sokağa çıkmadan, tek bir askeri araç Antalya sokaklarında gezmeden, tek bir kurşun sıkılmadan o geceyi geçirdik” diye konuştu.

 

‘BU OYUNLARA EN GÜZEL CEVABI MİLLETİMİZ VERDİ’

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Türkiye üzerinde oynanan oyunlara en güzel cevabı milletin verdiğini söyledi. Başkan Türel, “Bu ülkeye tuzak kurmak isteyenlere sizler en güzel cevabı veriyorsunuz. Bugün burada farklı siyasi görüşte hemşerilerim var. Biz binlerce yıldır dimdik ayakta durduysak işte bu yüce milletin birliği ve beraberliği sayesinde durduk. Bu birlik ve beraberliğimize nifak tohumları ekmeye çalıştılar ama başaramadılar” dedi.

‘ŞEYTANİ BİR YAPIYLA KARŞI KARŞIYA KALDIK’

Halkın hür iradesine gem vurmaya kalkan şeytani bir şebeke ile karşı karşıya kaldıklarını kaydeden İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul da şöyle konuştu:

“Benim askerim asla vatandaşına kurşun sıkmaz. Bu benim askerim değil. Milletimizin askeri değil. 30 yıllık meslek hayatımın 20 yılı özel harekatın içinde geçti. Benim için çok kutsal olan daire başkanlığım bombalandı. Birlikte yıllarca çalıştığım 47 kardeşim şehit oldu. Asla ve asla benim askerim onlara kurşun sıkmaz. Oraya PKK dahi kurşun sıkamadı.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle