Hoşgeldiniz  

Darbe girişimine karşı verdiklerini mücadeleyi anlattılar

Semih Köken | 25 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Darbe girişimine karşı verdiklerini mücadeleyi anlattılar

GENÇLİK ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Tecrübe Konuşuyor, İçimizdeki Kahramanlar’ adlı programda darbe girişimine karşı direniş gösterenler yaşadıklarını anlattı.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen program, İdris Kaya’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Veysel Çelikdemir’in ışıklı cam üzerine kumla yaptığı görsel şovun ardından moderatör İsmail Hakkı’nın sunumuyla Şerife Boz, Mehmet Köse, Danyal Şimşek ve Şükrü Kıntaş, 15 Temmuz’daki FETÖ’nün darbe girişimine karşı verdikleri direniş sırasında yaşadıklarını anlattı. Geceye, Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Gençlik Ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim Arı, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, 15 Temmuz gecesi şehit düşen Antalyalı polis memuru Oğuz Kılınç’ın ailesi de katıldı.

Şehit Oğuz Kılınç’ın polis olan babası, duygularını paylaştı. Ardından konuşan Danyal Şimşek ise televizyonda tankları sokakta gördüğünü ve hemen darbeci askerlerin bulunduğu bölgeye gittiğini söyledi. Tankın altına yatarak geçişine izin vermemek için çaba gösterdiğini anlatan Şimşek, tüm vatandaşların darbeye karşı ciddi bir direniş sergilediğini ifade etti.

Taksim Meydanı’nda 16 Temmuz’da seyir halindeyken kamyonda çekilmiş görüntüyle Türkiye’nin gündemine oturan Şerife Boz ise darbe girişiminin yaşandığı gece eşi ve torunlarıyla Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne gittiğini belirtti. Boz, darbe girişiminden eşiyle evde televizyon seyrederken haberdar olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine ilk önce eşi Şenol Boz’un sokağa çıktığını, kendisinin de refleks olarak çocuk ve torunlarıyla evden çıktığını belirten Boz, “Hiç kendimde değildim. Evden tekbir getirerek çıkmışım. O esnada, farkında olmayarak, kendime de vurduğum için ellerim ve parmaklarım şişti. 2 gün kendime gelemedim, hastalandım” dedi.

Program, protokol üyelerinin konuşmacılara Türk bayrağı hediye etmesiyle hediye etti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle