Hoşgeldiniz  

Dahi Gençleri Başkan Gül Ödüllendirdi

Semih Köken | 06 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Dahi Gençleri Başkan Gül Ödüllendirdi

Antalya TED Koleji öğrencileri İrfan Efe Boztepe ve Mehmet Can Dursun bilim dalındaki projeleri ile Dünya Birincisi olan Dahi Gençleri Kemer’e davet eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, dünya şampiyonu gençleri tebrik edip, gençlere birer adet son sistem akıllı telefonu hediye ederek bunun kendileri için küçük bir motivasyon ve teşvik aracı olduğunu söyledi.
TED Antalya Koleji öğrencileri İrfan Efe Boztepe ve Mehmet Can Dursun’un yengeç ve karides kabuklarından ürettiği ve iyileştirmeyi yüzde 30 hızlandırıp kanamayı durduran yara örtüsü projesi, State University of New York at Oswego’nun Uluslararası Lise Proje Yarışması’nda altın madalya kazanarak dünya birinci oldu.
Başkan Gül’ü makamında ziyaret eden Dünya Şampiyonu gençler ve Kimya Öğretmenleri Gülay Demirci yaptığı açıklamada, “Öğrencilerimiz atık yengeç-karides kabuklarından yara bandı, 54 ülkeden 2 bin 450 proje ile girdiği yarıştan dünya birincisi olarak çıktı. Üstelik Oswego New York Eyalet Üniversitesi de yıllık 10 bin dolar burs vererek gençleri eğitimlerini burada sürdürmeye davet etti. Lise öğrencileri arasında çevre konuları ile ilgili uluslararası proje yarışması olan Genius Olimpiyatları SUNY Oswego Üniversitesi tarafından bu yıl 6’ncı kez 5 ayrı kategoride düzenlendi. TED Antalya Koleji bu yarışmaya iki projeyle başvurdu. Yara bandının bilim dalında dünya birinciliği aldığı yarışmada Baran Başkan ve Ata Özlük tarafından hazırlanan elektromanyetik dalgaları kalkanla yan Nano lif projesi ise dünya üçüncüsü oldu. Oswego New York Eyalet Üniversitesi 4 öğrenciyi de yıllık 10 bin dolar bursla üniversitede okumak üzere davet etti. Dedi
Öğrencileri tek tek kutlayan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ise; Geleceğin bilim insanı olan öğrencilerin başarısını bir kez daha kutladığını ifade etti. Ülkemizi Amerika gibi bir ülkede temsil ederek bilim dalında büyük bir başarıya imza atmışlar. Bu tür başarılara imza atan öğrencilere de Kemer Belediyesi olarak her zaman destek olacaklarını söyledi.
Ziyaretin sonunda Başkan Gül şampiyon gençlere birer adet son sistem akıllı telefonu hediye ederek başarıların devamını diledi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle