Hoşgeldiniz  

Çözümün adı MUBİM

Semih Köken | 28 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Muhtarlar; en büyük yardımcımız MUBİM

 

Kısa adı MUBİM olan Muhtarlar Bilgi Merkezi bir yıl içinde yüzde 95’e varan gerçekleşme oranı ile büyük bir başarıya imza attı. Muhtarlar mahallelerindeki sorunları ve taleplerini MUBİM ile belediyeye gelmeden aktardı.  2. Muhtarlar ve İstişare Toplantısı’na katılan muhtarlar, MUBİM’in en büyük yardımcıları olduğunu, tek tuşla hizmet aldıklarını anlattı.

 

Türkiye’de ilk kez Antalya’da uygulanmaya başlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla diğer kentlerde de kullanılmaya başlanan MUBİM, yüzde 95’e varan gerçekleşme oranı ile büyük bir başarıya imza attı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin “on-line” bir belediye olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Sistemi büyük bir titizlikle ve yakından takip ettiğimden emin olabilirsiniz. Her bir muhtarımızın talebi anında elimdeki telefona gelmektedir. Taleplerinizin yüzde 90-95 gibi çok yüksek ölçülerde yerine getirildiğini görmekten ayrıca mutluluk duyuyorum. MUBİM’e gelen Yatırım Bütçesinde yer alması gerekmeyen taleplerin neredeyse tamamı karşılanmıştır. Taleplerin karşılanma oranının yüzde 100 olmamasının nedeni köy konağı, muhtar evi, meydan düzenleme, mezarlıkların yapımı gibi yatırım bütçemize ödenek konulmasını ve ihale yapılmasını gerektiren işlerdir” şeklinde konuştu.

TÜM MUHTARLARA BİLGİSAYAR

Muhtarların sistemi daha aktif kullanması için tüm muhtarlara bilgisayar tahsis ettiklerini ifade eden Türel: “Muhtarlarımız, belediyeye gelmeden, sorunlarını, taleplerini aktarıyor, takibini yapıyor. Hizmette teknolojiyi kullanıyor ve direk sonuca gidiyoruz” dedi. Bir yılı dolduran MUBİM, 2. Muhtarlar ve İstişare Toplantısı’nda da masaya yatırıldı. Antalya’nın dört bir yanından gelen 850 muhtar, hem yapılan eğitim seminerlerine katıldı hem de belediye bürokratları ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulundu. Muhtarlar MUBİM ve kendilerine verilen önem için teşekkür etti.

BİLGİSAYARI OLMAYAN MUHTAR KALMADI

Antalya Muhtarlar Derneği Başkanı Nazif Alp, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e muhtarlara verdiği önem için teşekkür etti. Türel’in Antalya’ya yaptığı hizmetleri örnekler vererek anlatan Alp, “Başkanımızın yaptıkları yapacaklarının teminatıdır. Biz Muhtarlar olarak sonuna kadar onun arkasındayız” dedi. Antalya’nın “Ben Antalyalıyım diyen bir Başkana sahip olduğu için çok şanslı olduğunu dile getiren Nazif Alp, vizyonu ve ufku geniş bir belediye başkanı ile çalışmanın kendileri için bir onur olduğunu ifade etti. Menderes Türel’in bu zamana kadar muhtarlara verdiği her sözü yerine getirdiğini belirten Nazif Alp, “ Geçtiğimiz yıl ilki yapılan bu toplantıda başkanımız bizim bilgisayar isteğimize olumlu cevap vermiş ve yerine getireceğini söylemişti. Bu sözünü de yerine getirdi ve Antalya’da bilgisayarı olmayan muhtar bırakmadı” şeklinde konuştu.

 

Balbey Mahallesi Muhtarı Abdullah Uyaroğlu:  “Gerçekten çok verimli geçen bir toplantı oldu. Muhtarlarla eğitim aldık ve 18 ilçenin muhtarıyla tanışma fırsatımız oldu. MUBİM ise işimizi çok kolaylaştırıyor. Sorunlarımıza hızlı bir şekilde cevap ve sonuç alıyoruz. Gelecek yıllarda aynı organizasyonun devamını bekliyoruz.”

 

Demircikara Mahalesi Muhtarı Ayşe Peçen: “Geçen yıl da katılmıştım. Çok memnun kaldım. Birlik ve beraberlik içinde çalışma azmi aldık. Geçen sene Başkanımızın bize verdiği samimiyeti almışız ki daha büyüyerek gelmişiz bu toplantıya. Bu toplantıların bize ve mahallelerimize kazandırdığı çok konu var. Bize anlatılanları mahallelerimizde anlatacağız.”

 

Alanya Gümüşkavak Muhtarı Yücel Sezel: “Menderes Başkan’ımıza bu toplantı için çok teşekkür ediyoruz. Alanya’ya eskiden 1,5 milyon lira geliyordu, 68 köy paylaşıyordu. Şimdi bir köye bunun üzerinde yatırım yapılıyor. MUBİM’le de sorunlarımızı hızlı bir şekilde çözebilir duruma geldik.”

 

Kaş Kemer Mahallesi Muhtarı Ramazan Çatılı: “Antalya’ya yakışan bir Menderes Başkan geldi, Antalya hizmet gördü. Muhtarlarımızla böyle bir ortamda biraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Eğitimlerin büyük yararı oluyor. Hepimizin bilgisayarı oldu. Rahatlıkla işlerimizi bilgisayar ile yapabiliyoruz.”

 

Serik Yumaklar Mahallesi Muhtarı Kenan Özkan: “Ailemizle birlikte geldiğimiz bu toplantıda, diğer muhtarlarla kaynaştık. Toplantıların büyük yararı oldu. Bana göre ilaçlama konusundaki eğitimler çok önemliydi. Başkanımıza bu imkanı tanıdığı için teşekkür ediyoruz.”

 

Kepez Ayanoğlu Mahallesi Muhtarı Ahmet İldemir: “Geçen yıl da toplantıya katılmıştım. Her geçen yıl daha iyiye gidiyor. Başkanımıza teşekkür ederiz. MUBİM bizim için çok faydalı oldu. Belediyeye gitmeden isteklerimizi iletiyoruz ve anında cevap alıyoruz.”

 

Demre Köşköler Muhtarı İdriz Güzeloğlu: “Eğitimler çok iyiydi. Büyük katkı sağladı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Geçen yıl sadece muhtarlar gelmişti. Bu yıl ailelerimizle birlikte gelmek daha iyi oldu.”

 

Elmalı Özdemir Mahalle Muhtarı İlhan Sert: “Burada sorunlarımızı dile getirebiliyoruz. Tüm ihtiyaçlarımızı konuşuyoruz. Bu tür organizasyonlar bizi gerçekten mutlu ediyor. Çocuklarımız ve eşlerimizle aile ortamında sorunlarımızı konuşmak çok güzel.”

 

Manavgat Karacalar Muhtarı Tayyar Yılmaz: “Organizasyona, geçen yıl da katılmıştım lakin bu yıl daha bir güzel olmuş. Toplantı gerçekten çok yararlı oldu. Her seferinde yeni bir bilgi öğreniyoruz. Eşlerimizin de toplantıya katılması çok iyi oldu. Onlarda öğrendiklerini hanımlarla paylaşacaktır. Eşlerimiz bizim en büyük yardımcılarımız.”

 

Manavgat Yavrudoğan Muhtarı Hilmi Baştaş: “Muhtarların bir araya gelip kaynaşması hakikaten hoş bir şey. Böylesine ince düşünülmüş bir toplantı sayesinde Büyükşehir’in neler yapabileceğini görüyoruz. Büyükşehir’den ne istesek geliyor. Bunlar pekişiyor. “

 

Elmalı Yuva Muhtarı Ramazan Sezer: “Menderes Türel Başkanımız sayesinde tüm Antalya mahalle muhtarları ile bir araya geldik. Tanıştık. Çok mükemmel bir toplantı olmuş. Eğitim kısmında çok şey öğreniyoruz. MUBİM o kadar güzel bir şey ki sayesinde on dakika içinde geri dönüş alıyoruz.  Randevu almaya kalksak eski sitemdeki gibi çok uzuyor. Şimdi bir MUBİM ile olay bitiyor. Allah razı olsun. “

 

Konyaaltı Aşağıkaraman Muhtarı Mesut Pöze: “MUBİM bizim için bulunmaz bir nimet oldu. Tek tek gidip derdimizi anlatma şansımız yok. Ama MUBİM’e sadece sorunumuzu yazmamız yeterli oluyor. Hemen geri dönüş alıyoruz. Bize yapılacağı tarihi bile bildiriyorlar.”

 

İbradı Ormana Muhtarı Fikret Canbaş: “Ormana, belediye iken yapılamayan işler şimdi yapılıyor. En önemlisi kanalizasyonumuz yapılıyor. MUBİM toplantısı ise çok verimli. Eğitimler çok güzel. Özellikle sineklerle ilgili toplantının çok önemli olduğuna inanıyorum. Öğrendiklerimi mahallemde anlatacağım. Biz aracı olarak öğrendiklerimizi halkımıza anlatacağız.”

 

Aksu Atatürk Mahallesi Muhtarı Mustafa Şahin: Çok önemli bir toplantı. İnşallah başkanımla beraber 10’uncusunu da yaparız. İki gün ilaç gibi geliyor. Eğitimler çok faydalı oluyor. Geçen sene bunu yaşamıştık. MUBİM’den dolayı da çok büyük bir rahatlık oluyor. Artık belediye kapılarında uğraşmıyoruz. Yazıyoruz isteklerimizi, anında cevabı geliyor.”

 

Gazipaşa Beyrebucak Muhtarı Veli Bir: “Muhtarlarımızla fikir alışverişi yaptık. Muhtarlarımızla bir araya gelip sohbet etme imkanı bulduk. Belediye bürokratları ile de görüşebilmemiz çok faydalı oldu.”

 

Abdullah Uyaroğlu, Muratpaşa Balbey Mah. Muhtarı Ahmet İldemir, Kepez Ayanoğlu Muhtarı Ayşe Peçen, Muratpaşa Demircikara Mahalle Muhtarı Fikret Cambaş, İbradı Ormana Muhtarı Hilmi Baştaş, Manavgat Yavrudoğan Muhtarı İdris Güzeloğlu, Demre Köşkeler Muhtarı İlhan Sert, Elmalı Özdemir Mahallesi Muhtarı Kenan Özkan, Serik Yumaklar Mahalle Muhtarı Mesut Pöze, Konyaaltı Aşağıkaraman Muhtarı Mustafa Şahin, Aksu Atatürk Mahalle Muhtarı Ramazan Çatılı Ramazan Sezer, Elmalı Yuva Muhtarı Tayyar Yılmaz, Manavgat Karacalar Muhtarı Veli Bir, Gazipaşa Beylebucak Muhtar Yücel Sözel, Alanya Gümüşkavak Muhtarı

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle