Hoşgeldiniz  

Çöp Sorunuyla ilgili kararlar alındı.

SEMİH KÖKEN | 28 Ağustos 2014 | Gündem A- A+

Kaymakam Bayramali Köse başkanlığında toplanan Kemer İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, gündemdeki maddeleri görüşerek karara bağladı. Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23’üncü maddesi uyarınca alınan kararlar doğrultusunda Kemer Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden çalışma yapılması istendi. Kaymakamlık ayrıca Kemer Belediye Başkanlığı’ndan karar doğrultusunda hareket edilmesini ve bilgi verilmesini de istedi.
KURUL “TEDBİR ALINSIN” DEDİ
Kiriş Mahallesi Karabucak Mevkii’nde yer alan “Yeşil-Mavi Ambalaj Atıkları İşleme ve Ayrıştırma Tesisi”nde çöplerin depolama usulleriyle ilgili uygunsuzluğun bulunduğuna ilişkin insan ve çevre sağlığı açısından tehdit oluşturma potansiyeli bulunması sebebiyle bölgede inceleme yapıldı. Kararda “İncelemede açık alanda ambalaj atıklarının depolandığı ancak koku oluşumunun görülmediği tespit edilmiştir” denildi. Kuzdere Mahallesi’nde faaliyet gösteren “75. Yıl Katı Atık Ayrıştırma ve Kompost Tesisi”ndeki çöplerle ilgili yapılan incelemede sonrasında alınan kararda da “Açık alanda organik atıktan ayrıştırılmamış atıkların depolandığı ve koku oluşumunun görüldüğü tespit edilmiştir” denildi. Kurul; söz konusu tesislerdeki depolama, bertaraf ve koku açısından gerekli tedbirlerin alınmasına ayrıca denetimden sorumlu kuruluşlarca ruhsat ve çalışma şartlarına ilişkin uygunluğun takibinin sağlanmasına karar verdi.
KEMER BELEDİYESİ ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAK
Toplantıda; özellikle Çamyuva-Kuzdere yerleşim bölgesinde hissedildiği telefon ihbarları ile bildirilen koku şikayetlerinin de giderilmesi amacıyla ilgili kurumca gerekli ölçümlerin yapılması ve tüm kurum kuruluşlarca sorumluluk sahası içerisinde yer alan tedbirlerin alınarak titizlikle yerine getirilmesi, çöplerin kaynağında ayrıştırılması amacıyla gerekli çalışmaların Kemer Belediye Başkanlığı’nca başlatılması, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce bir proje hazırlanarak eğitim kurumlarından başlanılmak üzere farkındalık eğitimlerinin yapılması istendi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle