Hoşgeldiniz  

Çocuklara sushi yapma eğitimi

Semih Köken | 03 Haziran 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Çocuklara sushi yapma eğitimi

ANTALYA’da Rusların yoğun yaşadığı Konyaaltı İlçesi’nde Samuray Sushi isimli restoranda çocuklara Japonların geleneksel tadı sushinin yapımı öğretiliyor.

Rusya’nın başkenti Moskova’da 22 yıl yaşamını sürdüren ve 5 yıldır da işlettiği Japon mutfağı restoranını uçak düşürülme olayı sonrasında kapatan Soner Turhan, Antalya’da Rusların yoğun yaşadığı Konyaaltı’nda yeni bir restoran açtı. Yaklaşık 7 ay önce Altınkum Mahallesi 433 Sokak’ta açtığı Samuray Sushi isimli Japon restoranında çocuklara sushi yapımı da öğretiliyor.

Moskova’da 5 yıldır işlettiği sushi restoranını Rus uçağının düşürülme olayı sonrasında kapatmak zorunda kaldığını belirten Soner Turhan, Konyaaltı’nda çok sayıda Rus vatandaşı arkadaşı olduğuru ve tavsiye üzerine 7 ay önce kapattığı restoranın malzemeleriyle burada yeni bir restoran açtığını söyledi.

İnsanların Japon, Uzakdoğu mutfağına yaklaşması, beğenmesi ve biraz daha ilgi duymasını istediğini anlatan Soner Turhan, “Mantık olarak çiğ balık yaklaşımının kalkmasını istiyorum. O kadar sağlıklı ve yararlı bir besin ki çocukların da görmesini istedik. Uçak düşürülme olayından sonra Moskova’da bizi rahat bırakmadılar. Epey sıkıntı çektik. Buradan duyulmuyordu ama orada etkisini gördük. Haliyle geri dönüşe karar verdik. Bu bölgede daha çok yabancılar için açmıştım ama yüzde 70 oranında Türk müşterim var” dedi.

Restorana gelen müşterilerin özellikle çocukların mutfağa girip sushinin nasıl yapıldığını görmek, öğrenmek istediğini dile getiren Turhan, “Bu şekilde talep çok olunca bizde herkesi mutfağa sokmak yerine aşçıyı çıkartalım dedik. Bu şekilde çocuklara uygulamalı eğitim başlattık” diye konuştu.

Restoranda yapılan bugünkü eğitime çoğunluğu Rus ailelerin çocukları katıldı. Balık, pirinç, salatalık, peynir gibi ürünlerin kullanıldığı Japonların geleneksel tadı sushinin yapımı uygulamalı olarak gören çocuklar, hayli keyifli ve renkli zaman geçirdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle