Hoşgeldiniz  

Çocuklara cesaret belgesi

Semih Köken | 11 Temmuz 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Çocuklara cesaret belgesi

OKULLARIN kapanmasıyla aileler sünnet hazırlıklarına başladı. Antalya Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Perge Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ersin Arıoğlu önemli bir cerrahi müdahale olan sünnet hakkında aileleri bilgilendirdi.

Okulların kapanmasıyla aileler sünnet hazırlıklarına başlarken, cerrahi sünnet sayısı arttı. Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Perge Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları ek hizmet binasında 2015 yılında bin 559 sünnet işlemi yapılırken, 2016 yılında bu sayı ilk altı ayda 900 oldu. Merkezde, çocukların sevinci ve gururunu somutlaştırmak için ‘Üstün Cesaret Diploması’ veriliyor.

Sünnetin ideal yaşının oldukça tartışmalı bir konu olduğuna dikat çeken Op. Dr. Arıoğlu, “Genelde 2 yaş öncesi ve 6 yaş sonrası önerilmektedir. Hastane ortamı dışında yapılan sünnetler hem organa zarar verme hem de enfeksiyon açısından uygun değildir. Sünnet öncesi büyük çocuklarda, çocuğun sünneti istemesi ve bu konuda ikna edilmesi sağlanmalıdır. Cerrahi dikişin olduğu hastane şartlarında uzman hekim tarafından yapılan sünnet en uygun sünnettir” dedi.

Uygulanacak anestezi konusunda da bilgi veren Op. Dr. Ersin Arıoğlu, şöyle konuştu:

“Lokal mi yoksa genel anestezi mi kullanılacağına bu işlemi yapacak cerraha ve hastaya göre karar verilmesi uygundur. Genel anestezi ile yapılan sünnet, gerek psikolojik travmayı hastanın görmemesi gerek cerrahın daha rahat koşullarda çalışması açısından tercih edilmektedir. Ayrıca Peygamber sünneti olarak bilinen doğumdan beri olan idrar deliğinin aşağıda olması ve sünnet derisinin yarım olması durumunda bu hastalar kesinlikle çocuk cerrahı ve çocuk üroloğu tarafından ameliyat edilmelidir.”

Sünnet sonrası eve gelen çocukların bakımları konusunda aileleri uyaran Op. Dr. Arıoğlu, “Çocuğun rahat bir ortamda 2 gün dinlenmesi sağlanmalıdır. Aşırı hareketten kaçınmak önemlidir. Ameliyattan sonraki üçüncü gün banyo, yaz aylarında da deniz önerilmektedir. Merkezimizde çocuklarımız başta olmak üzere ailelerin de sevincini ve gururunu somutlaştırmak için ‘Üstün Cesaret Diploması’ verilmektedir. Amacımız çocukları motive etmek, ailelerini gururlandırmaktır” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle