Hoşgeldiniz  

ÇocukAdası, video mapping ilerenklenecek

Semih Köken | 12 Mart 2016 | Antalya Haber, EXPO 2016, Gündem, Yaşam A- A+

ÇocukAdası, video mapping ilerenklenecek

ÇERAĞ KÜÇÜKÇAĞLAYAN

Türkiye’nin ilk ‘ÇocukAdası’nınyapıldığı EXPO 2016 Antalya’daçocuklar, makrocosmostan, dünyanınoluşumuveTürkiye’dekimevsimleri ‘Video mapping’ uygulamasıylaizleyebilecek. ProjeksiyonyardımıylayarımgökkubbeliÇocukAdası’nayansıtılacakgörüntüleri, sergialanıiçindekiziyaretçilerinyanısıra Antalya Havalimanı’nayaklaşanuçaktakiyolcular bile görebilecek.

Türkiye’nin ilk EXPO’suolan EXPO 2016 Antalya, 23 Nisan UlusalEgemenlikveÇocukBayramı’ndakapılarınıaçıyor. Bin 121 dönümlükalandaçalışmalardasonayaklaşılırken, 8 bin metrekarelikalanave 100 metreçapındayapılanÇocukAdası’ndateknolojiktestlerebaşlandı. Mavikubbebiçimindeinşaedilenve 4 ayrıköprüdengirilenÇoçukAdası’nda ‘Video mapping’ uygulaması da yeralıyor.

Akşamsergialanınıziyaretedecekçocuklarveaileleri, ÇocukAdası’nda Video Mapping şovuylakarşılanacak. 360 saniyelikgörselşovda, cosmosunoluşumundan sonar dünyaveTürkiye’dekimevsimlerikonuediyor.

Video mapping uygulamasınıprojelendiren yazılım ve içeriklerden sorumlu proje yöneticisi ÇerağKüçükçağlayan, EXPO temasına uygun 360 saniyelik video yansıtma ve obje giydirme tasarladıklarını söyledi. Temanın bir senaryosu olduğunu belirten Küçükçağlayan,  “360 saniye boyunca önce makro kosmostan başlayıp, dünyaya, sonra Türkiye’ye oradan da mevsimlere ve EXPO’ya giden genelden özele doğru giden 360 saniyelik bir senaryomuz var. Önce evreni ve kosmosu gördüğümüz plandan yavaş yavaş dünyaya yaklaşıyoruz sonra orada Türkiye’ye zoom yapıyoruz ve birden kendimizi Türkiye’nin içinde bir ormanda ferahlatan bir ormanda görüyoruz. Burada mevsimlerin geçişine şahit oluyoruz. 4 mevsim. İlkbahar, yaz, sonbahar, kış gibi geçiyor temalarıyla.”

Kaleydeskop görüntülerin de içerdiğini belirten proje yöneticisi Küçükçağlayan,  görüntünün 6 dev direk üzerindeki projeksiyonlar sayesinde kubbede döndüğünü söyledi. Küçükçağlayan, video mapping şovunun müzik eşliğinde havanın tamamen kararmasından sonra 15 dakikada bir sunulacağını belirtti. Küçükçağlayan, şovun EXPO logosuyla sona erdiğini vurgularken, “Yaklaşık 3 saat boyunca gece 00:00’a kadar sürecek, özellikle uçaktan dahi gözükebilecek, buranın bir nevi vitrini olacak çok güzel bir gösteri tasarladık. EXPO’yu ziyaret eden insanlara bu gösteriyi sunmayı planlıyoruz.” şeklinde sözlerini tamamladı.

Türkiye’nin ilk Çocuk Adası’nda  gökyüzü, yeraltı, uzay ve sualtı konseptlerinde etkinlikler düzenlenecek. 10 farklı alternatifli atölye çalışmalarında ise çocuklar, origami, tasarım, kağıt heykeller ve boyama atölyelerinde keyifli bir gün geçirecek. Bir atölye çalışmasından 40 çocuk aynı anda yararlanabilecek. Çocuk Adası’nda bir günde 4 bin çocuk ücretsiz olarak etkinliklere katılabilecek.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle