Hoşgeldiniz  

Çıralı’da ‘çadır’ denetimi

Semih Köken | 17 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Turizm, Yaşam A- A+

Çıralı’da ‘çadır’ denetimi

Kemer’e bağlı Ulupınar Mahallesi Çıralı Mevkiinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri jandarma eşliğinde deniz kaplumbağaları yumurtlama alanlarında çadır kurarak izinsiz konaklayan kişileri uyardı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü gözetiminde bulunan Ulupınar Mahallesi Çıralı Mevkiinde yetkililer, Ulupınar Muhtarı Habib Altınkaya, Ulupınar Çevre Koruma Geliştirme işletme Kooperatifi’den üyeler, jandarma ve zabıta ekipleri eşliğinde Çıralı kıyı bandı ve yan koylarda deniz kaplumbağaları yumurtlama alanlarında denetimde bulundu.

Denetimlerde yetkililer yumurtlama alanlarında izinsiz kurulan çadırları kaldırılması ve sahilden uzaklaşmaları konusunda vatandaşları uyarırken, jandarma ekipleri de GBT taraması yaptı.

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜCEK

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bu alanlar üzerinde yapılacak denetimlerin aralıksız süreceğini bildirdi. Söz konusu alanların sadece deniz kaplumbağları yumurtlama alanı olmadığını belirten yetkililer, bu alanlar üzerinde yeni ekilen fıstık çamları bulunduğunu, ülkemiz kıyılarında çok nadiren yetişen kum zambağının bu bölgede nadirende olsa yetiştiğini ve bunlarıda korumaya çalıştıklarını söyledi.

Öte yandan denetimler sırasında Ukranyalı bir gezi gurubu denetim ekibi ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi. Kemer Gözcü

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle