Hoşgeldiniz  

ÇİFTE ÇEŞMELERE MODERN PLAJ

SEMİH KÖKEN | 23 Aralık 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Yaşam A- A+

ÇİFTE ÇEŞMELERE MODERN PLAJ

Antalya Büyük şehir Belediyesi Beydağları Milli Park içinde bulunan Çifte Çeşmeler mevkiindeki 40 dönümlük
denize sıfır araziyi geçtiğimiz Ekim ayında ihaleye ederek,154 bin TL yıllık bedel ile Ali İhsan Aksu isimli şahsa kiraladı.

Geçtiğimiz hafta yerel bir gazetede “YOL KAPATMAYA JANDARMA
MÜDAHALESİ” Manşetli bir haber yayınlanmış, haber de vatandaşların denize girmesi engelleniyor gibi bir imaj yaratılmaya çalışılmıştır.

a Büyük şehir Belediyesi Beydağları Milli Park içinde bulunan Çifte Çeşmeler mevkiindeki 40 dönümlük denize sıfır araziyi geçtiğimiz Ekim ayında ihaleye ederek,154 bin TL yıllık bedel ile Ali İhsan Aksu isimli şahsa kiraladı.
Geçtiğimiz hafta yerel bir gazetede “YOL KAPATMAYA JANDARMA MÜDAHALESİ” Manşetli bir haber yayınlanmış, haber de vatandaşların denize girmesi engelleniyor gibi bir imaj yaratılmaya çalışılmıştır.
Ancak bunun böyle olmadığını ihaleyi alan işletmeci Ali İhsan Aksu ile görüşünce daha iyi anladık.
Aksu “burayı vatandaşlarımız için daha güvenli, daha cazip daha temiz ve daha da yaşanılabilir bir mekân haline getirmek için talip olduk.”diyerek bize yapacaklarını hem plan hem yerinde anlattı.
Daha önceden etrafı açık olan ve hiçbir şekilde kontrolün olmadığı sarhoş ve bilinçsiz kişiler tarafından bu yerin, Milli Parklar kontrolünde iyileştirilmesi çok önem arz etmektedir öyle ki kamuoyunda yaratılmaya çalışılan“Denize girilecek yerimiz kalmadı” imajını tamamen bozacak bir günü birlik alanı kemere kazandırdıkları için Antalya Büyükşehir Belediyesini kutlamak gerekir.
40 Dönümlük arazi içinde ve 1.2 km deniz şeridinde bulunan, bu doğal plajın içerisin de değişik noktalarda, 4 adet büfe ve bir adet kafeterya çay bahçesi yapılacağını dile getiren Ali İhsan Aksu, konu hakkında şunları söyledi.“Ben Antalyalıyım denizi seven biriyim, buraya milyarlarca liralık yatırım yaparak vatandaşlarımıza daha da cazip bir hale getirmek için kollarımı sıvadım.

Aksu “burayı vatandaşlarımız için daha güvenli, daha cazip daha temiz ve daha da yaşanılabilir bir mekân haline getirmek için talip olduk.”diyerek bize yapacaklarını hem plan hem yerinde anlattı.

Öyle kamuoyunda oluşturulmak istenen algının tam tersine, herkes bu plajdan yararlanacaktır.
İşletmemizin bütün kapıları vatandaşlarımıza açık olacak sadece güvenlik açısından otoparklarımız ücretli olacak, kesinlikle denize girmek isteyen, piknik yapmak isteyenlerden ücret talep edilmeyecektir.
Öte yandan takdir edersiniz ki ben çay içmek istiyorum ya da yemek istiyorum diyen vatandaşlarımız bu şekilde kullanabilirler ”dedi.
Konu hakkında bilgilerine başvurduğumuz Ali İhsan Aksu “Şunu da belirtmek isterim ki biz burayı her ne kadar, Antalya Büyükşehir Belediyesinden kiralasak da buranın kontrolü tamamen Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne aittir bakın bu gördüğünüz tüm ağaçların rölyefe çalışması bir, bir yapılmış ve tarafımıza tüm ağaçlar zimmetleşmiştir.
Bizim ağaç kesmeyi bırakın dalına dahi zarar vermemiz söz konusu olamaz.
Bunun için bu alanı korumamız gerekiyor ve bize verilen proje dâhilin de etrafını çevirmemiz hem güvenlik açısından hem de koruma açısından önemlidir.
Mesir alanı içinde plajlar halka açık olduğu için isteyen istediği yerden girmemeli, bunu içinde bu tel örgülerinde yapılması gerekli idi.
Burası halka açık piknik alanı olacak biliyorsunuz burası yıllardır sahipsiz kaldı, hatta şimdi söyleyemeyeceğim uygunsuz işlerin döndüğünü biliyor ve burayı temizlemek için elimizi taşın altına koyduğumuzu söylemek istiyorumTüm vatandaşlarımız ailesini alıp burada huzurlu ve güvenli bir şekilde piknik yapabilmesi adına güzel bir yer yapıyoruz. Buralar konaklama olmayacak, sadece mesire alanı olarak kalacak,4.adet büfe ve plaj işletmeliği yapılarak şezlong kiraya verilecektir. Tabi ki şezlong istemeyen insanlarda havlularını sererek ücretsiz bir şekilde yararlanacaklardır “dedi.
Çifte Çeşmeler Mevkiinde yapılacak olan bu günü birlik tesisin Kemer halkına ve Antalya ya hayırlı olmasını dileyen Ali İhsan Aksu,”amacımız vatandaşa hizmet bunu yaparken de doğayı ve de çevreyi korumaktır” dedi.Son olarak şunu da belirten Aksu”M illi Parkların belirlediği otopark fiyatı alınacaktır ”dedi..

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle