Hoşgeldiniz  

Çiftçiler bilinçleniyor

Semih Köken | 26 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Çiftçiler bilinçleniyor

Büyükşehir Belediyesi, Elmalı’nın Salur Mahallesi’ndeki çiftçiler için eğitim semineri düzenledi. Çiftçiler, verimlilik ve sağlıklı üretim konusunda bilinçlendirildi.

Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma desteği artarak devam ediyor. Bir yandan çiftçilerin sulamadaki enerji maliyetini sıfırlayacak güneş enerji tarlalarının inşasına başlayan, kapalı sulama sistemleri kuran Büyükşehir Belediyesi, diğer yandan eğitim seminerleri ile çiftçileri bilinçlendiriyor.

Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Bitkisel Üretim ve Eğitim Şube Müdürlüğü, bu kapsamda Elmalı’nın Salur Mahallesi’ndeki domates ve biber üreticilerine eğitim semineri verdi. Çiftçi buluşmasında, üreticilere örtü altı üretimde verimliliğin arttırılması için yapılması gerekenler anlatıldı.

Üreticilere, tarımdaki yeni teknolojiler ve bitki beslenmesi hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı. Salurlu çiftçilere, İyi Tarım Uygulamaları geçiş süreciyle ilgili bilgi verildi. Yoğun ilgi gören eğitimde, üreticilerin soruları cevaplandırıldı. Eğitim sonunda 80 çiftçiye eğitim sertifikası verildi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle