Hoşgeldiniz  

Çiçekleri Soldurmayalım’ Projesi Türkiye İkincisi Seçildi

Semih Köken | 06 Nisan 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Çiçekleri Soldurmayalım’ Projesi Türkiye İkincisi Seçildi

Antalya Emniyet Müdürlüğünün, suça sürüklenen çocukları hayata bağlamak üzere hayata geçirdiği ‘Çiçekleri Soldurmayalım’ projesi, Emniyet Genel Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Merkez Takip ve Değerlendirme Kurulunca Türkiye ikincisi seçildi.

Antalya Emniyet Müdürlüğü olarak, ‘daha huzurlu bir Antalya‘ modelini oluşturmak amacıyla, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri çerçevesinde bugüne kadar 78 projenin uygulamaya geçirildiği belirtildi. Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Yönetmeliğinin 72’nci maddesinde Toplum Destekli Polisliğin en iyi uygulandığı illerin belirlenmesi ve 10 Nisan teşkilatın kuruluş yıl dönümü kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Merkez Takip ve Değerlendirme Kurulunca yapılan değerlendirmede, Antalya Emniyet Müdürlüğü‘nün Toplum Destekli Polislik çalışmaları çerçevesinde hazırlanan ‘Çiçekleri Soldurmayalım’ projesi Türkiye genelinde en iyi uygulanan 2’nci il seçildi. Projeyle, Çocuk Şube Müdürlüğünce kentte, sokakta çalışan, çalıştırılan, suça sürüklenen, suçtan zarar gören çocukları tespit ederek sokakta çalışma,suça sürüklenme nedenlerinin belirlenmesi, aileleri ile ilgili sorunların tespit edilerek çevresel faktörlerin tespiti ve bu sorunlara çözüm önerileri üreterek çocukları bekleyen tehlikelerden korumak, sosyal gelişimlerini sağlayarak asıl bulunmaları gereken yer olan aile ve toplum içine dönmeleri için mesleki eğitim almaları, iş imkanı verilerek topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılmalarının amaçlandığı kaydedildi.

Proje kapsamında, 2014-2015-2016 yıllarında açılan tüm mesleki kurslardan toplam 239 kursiyerin mezun olduğu, 145 çocuğa ise istihdam sağlandığı belirtildi. 2017 yılında 86 kursiyer proje faaliyetleri devam ederken, ‘Resepsiyon Ön Büro Elemanı’ sınıfında eğitim gören 21 kursiyer kısa süre önce mezun oldu. Mezun olan kursiyerlerden 7’si iş sahibi oldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle