Hoşgeldiniz  

CHP listeyi deldi

SEMİH KÖKEN | 28 Mayıs 2014 | Antalya Haber, Gündem, Siyaset A- A+

ANTALYA Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Kurulu’nda Ak Partili iki üye CHP ve MHP ittifakına destek verince, partinin listesi delindi. İkisi Ak Parti’den 4 adayın çıktığı ASAT Denetim Komisyonu üyeliği seçimlerinde CHP’li üye Recep Tokgöz, 50 oyla Ak Parti listesini deldi. MHP’nin önerdiği isim Ergüven Yılmaz 48 oyla komisyon dışı kaldı.

 Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASAT Genel Müdürlüğü’nün yerel seçimlerin ardından yapılan ilk genel kurulu ASAT’ta toplandı. Genel Kurul Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Meclisi’ne seçilen üyelerden oluşan ASAT Genel Kurulu’nda divan katipliği, başkan vekilliği ve Plan ve Bütçe Komisyonu üye seçimleri yapıldı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde aynı göreve seçilen isimler ASAT’ta da aynı görevlere oy birliğiyle seçildi.

DENETİM KURULU ÜYELİĞİ

İki üyenin seçileceği ASAT denetim kurulu üyeliğine ise 4 aday çıktı. Ak Partili meclis üyeleri Kerim Başkaptan ve Hasan Ali İrban’ı, CHP grubu Recep Tokgöz’ü ve MHP Ergüven Yılmaz’ı önerdi.

Yapılan oylamada Ak Partili üye Başkaptan 49, yine Ak Parti’den İrban 48 oy aldı. CHP’nin önerdiği Recep Tokgöz 50 oy alırken, MHP’li üye Yılmaz ise 48 oyda kaldı. Buna göre ASAT denetçiliğine Ak Partili 46, CHP ve MHP’li üye sayısının toplamda 48 olduğu genel kurulda, Tokgöz için partisi ve MHP’li üyelerin yanı sıra Akseki Belediye Başkanı Ak Partili İsmet Uysal ve yine Ak Partili Can Kasapoğlu ‘kabul’ oyu kullandı. İki Ak Partilinin desteğini alan Tokgöz, Ak Parti grup sözcüsü Bahattin Bayraktar’ın önerdiği iki kişilik listeyi delerek, ASAT Denetim Komisyonu’na seçilmiş oldu. Komisyonun diğer üyesi ise Ak Partili Kerim Başkaptan oldu.

Geçen hafta CHP’den ayrılarak Ak Parti’ye katılan Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ercan Merthatun ise yeni partisiyle ilk meclisine katılmadı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle