Hoşgeldiniz  

CHP liderinden MİT TIR’ları için sert sözler

SEMİH KÖKEN | 30 Mayıs 2015 | Gündem A- A+

Kılıçdaroğlu, “Belki bu haber Ortadoğu’ya barışın gelmesinin ilk habercisi olacaktır” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “ilaç kutularının altına saklanmış silah” yüklü MİT TIR’larının görüntülerini yayımlayan Cumhuriyet’in “olağanüstü gazetecilik örneği” sergilediğini belirterek, “Belki bu haber, Ortadoğu’ya barışın gelmesinin de ilk habercisi olacaktır” dedi.
Cumhuriyet’in yayınladığı görüntülerin son derece önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
“Cumhuriyet olağanüstü bir gazetecilik örneği gösterdi, Siz bir ülkeye gayrimeşri yollardan silah gönderiyorsunuz. Müslümanı Müslümana kırdırıyorsunuz. Bunu yapanların elleri kanlıdır. Kendi ülkesinin çıkarları doğrultusunda hareket etmemektir. Türkiye Dünya’da da yalnızlaşacak. Türkiye Ortadoğu’nun sorunlarını çözmek yerine, Ortadoğu’da sorun yaratan ülke konumuna geldi.”

IŞİD’e mi gitti?
MİT TIR’ları ile taşınan silahların “nereden, hangi ülkeden geldiği, hangi gerekçeyle gönderildiğini” soran Kılıçdaroğlu, “Bu silahlar IŞİD’e teslim edilen silahlar mı? Bu nedenle mi IŞİD’e terör örgütü denilemiyor? Ellerine silah verdikleri teröristler Musul Konsolosluğumuzu bastılar. Acaba bu silahlarla mı yaptılar bunu? Cumhuriyet bu yayınıyla Ortadoğu’daki teröristlere silah gönderen kişileri açığa çıkarmıştır. Terörün önlenmesi açısından çok önemli bir haberdir. Belki bu haber Ortadoğu’ya barışın gelmesinin de ilk habercisi olacaktır.”

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle