Hoşgeldiniz  

CHP kontenjan adayları tamam

SEMİH KÖKEN | 07 Nisan 2015 | Gündem, Siyaset A- A+

Milletvekili aday listesini ön seçim ve eğilim yoklamaları aracılığıyla büyük ölçüde şekillendiren CHP, dün 20.00’de Parti Meclisi’ni (PM) toplayarak, ön seçim ve eğilim yoklaması sonucu belirlenen adaylar dışında, listelere girecek isimleri sabaha kadar süren mesaisinde netleştirdi.

 

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun PM’nin girişinde yaptığı kısa değerlendirmede, “Bazı isimlerle yolumuza devam etmeyeceğim” mesajını verdiği öğrenildi. Geç saatlere kadar süren çalışmada kontenjan sıraları için şu isimler gösterildi:

İstanbul 1. bölge: Birinci sırada aday adaylığı başvurusu yapmayan Şafak Pavey, üçüncü sırada Gürsel Tekin, beşinci sırada Akif Hamzaçebi, yedinci sırada İlhan Kesici, dokuzuncu sırada ise ihsan özkes yer aldı.

İstanbul 2. bölge: Bu bölgede birinci sırada Ermeni cemaatinin önerisi üzerine avukat Selina Özuzun Doğan, üçüncü sırada Sezgin Tanrıkulu, beşinci sırada Sencer Ayata, yedinci sırada ise Enis Berberoğlu aday gösterildi.

İstanbul 3. bölge: 1. sırada bölgedeki göçmen oylarının etkisiyle Bihlun Tamaylıgil, üçüncü sırada Engin Altay, beşinci sırada erdoğan toprak, yedinci sırada Murat Özçelik, dokuzuncu sırada Mehmet Bekaroğlu gösterildi.

ANKARA

Ankara 1. bölge: 1. sırada Gülsün Bilgehan, 3. sırada Tekin Bingöl, 5. sırada Levent Gök ve 7. sırada Bülent Kuşoğlu yer aldı.

Ankara 2. bölge: 1. sıra boş bırakıldı. Kılıçdaroğlu’nun bu sıra için Diyanet Vakfı’nın eski Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sucu, Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu ve PM üyesi Şenal Sarıhan arasında bir tercih yapacağını belirttiği öğrenildi. 3. sırada ise Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç yer aldı.

İZMİR

İzmir 1. bölge: 1. sırada Madımak katliamında yaşamını yitiren şair Metin Altıok’un kızı PM üyesi Zeynep Altıok, üçünca sırada PM üyesi Tuncay Özkan ve beşinci sırada Roman aday Özcan Purçu aday gösterildi.

İzmir 2. bölge: 1. sırada Selin Sayek Böke, 3. sırada Aytun Çıray ve 5. sırada eski Maliye Bakanı Zekeriya Temizel aday gösterildi.

Antalya 3. sıradan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski başkanı Osman Çetin Budak, Aydın 1. sıradan Bülent Tezcan, Tekirdağ 1. sıradan Faik Öztrak aday gösterildi. Mersin’de ilk sıra kontenjanın iptal edildiği, dördüncü sıra kontenjanın ise sanayici Mustafa Baysan için kullanıldığı belirtildi. Muğla 2. sıradan Ömer Süha Aldan aday oldu. Adana’da ikinci sırada Zülfikar İnönü Temel, beşinci sırada ise Mustafa Kemal Özkan aday gösterildi.
Merkez yoklamasıyla belirlenen adaylar arasında ise Ağrı’da eski Devlet Bakanı Cemil Erhan, Elazığ’da merkez sağ kökenli Feyzi Septioğlu, Çankırı’da Murat Atalay, Bayburt’ta Murat Bülbül, Yalova’da Muharrem İnce liste başı oldu.

Eskişehir’de PM üyesi Gaye Usluer ve gazeteci Utku Çakırözer ilk iki sırayı aldı.

Hatay’da Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı, milletvekili Mevlüt Dudu, Serkan Topal ve Birol Erten aday gösterildi.

Kocaeli’de avukat Fatma Kaplan Hürriyet, milletvekili Haydar Akar ile partinin belediye başkan adayı Tahsin Tarhan, Engin Özkoç, Şanlıurfa’da Bucak aşiretinden eski belediye başkanı Ali Murat Bucak birinci, eski Saadet Partili Hasan Oğul ikinci sıradan aday gösterildi.

Tunceli’de ise Ali Mustafa Çelik ve işadamı Gürsel Erol aday gösterildi.

Tokat’ta eski il başkanı Duran Kum ilk sırayı alırken, milletvekili Orhan Düzgün’ün listeye girmemesi bazı PM üyelerince tepki topladı.

Gaziantep’te ise Mehmet Şeker, Mehmet Gökdağ ve Ali Peri ilk sırayı aldı.

Diyarbakır’da ise Muhsin Koçyiğit ilk sırayı aldı.

Iğdır’da ise ikinci sıraya konulan Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği Başkanı Göksel Gülbey, itirazlar üzerine listeden çıkarıldı.

Kılıçdaroğlu, kesin listesi bugün saat 13.30’de basına açıklayacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle