Hoşgeldiniz  

ÇGD Akdeniz Şubesi 21 yaşında

Semih Köken | 18 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

ÇGD Akdeniz Şubesi 21 yaşında

ÇAĞDAŞ Gazeteciler Derneği (ÇGD) Akdeniz Şubesi’nin kuruluşunun 21’inci yılı etkinlikleri kapsamında dayanışma yemeği yapıldı.
ÇGD Akdeniz Şubesi Gazeteci Evi’ndeki dayanışma yemeğine gazetecilerin yanı sıra, siyasi parti ve sendika temsilcileri katıldı. ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Mustafa Sözen, ‘onurlu gazetecilik maratonu’ olarak tanımladığı dernek çalışmalarına 21 yıllık süreçte katkı yapan üyelere ve destek olan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. ÇGD’nin basın ve ifade özgürlüğünü yaygınlaştırmak için 1978 yılında Ankara’da kurulduğunu hatırlatan Mustafa Sözen,siyasal iktidarın uygulamaları sonucu Türkiye’nin dünya basın özgürlüğü sıralamasında ‘özgür olmayan’ ülkeler düzeyine indirilmesini eleştirdi.

ÇGD’nin gazetecilerin sorunlarının yanı sıra toplumsal konularda da duyarlı hareket ettiğini belirten Mustafa Sözen, şunları söyledi:

“ÇGD, demokrasinin olmazsa olmazlarından basın ve ifade özgürlüğünü rehber edinmiş genç bir delikanlı olarak gazetecilik mücadelesini sürdürüyor. Çünkü ÇGD’li olmak zorlu ve uzun bir maratondur. Dayanışmadır, birlikte yaşamdır. Kadınlarımıza, kızlarımıza sahip çıkmaktır. Çoçuk istismarına karşı çıkmaktır. İnsanı ve tüm canlılarıyla doğasına sahip çıkmaktır. Her türlü talana karşı toplumu bilgilendirmektir. Eşitliktir, adalettir, özgürlüktür, demokrasidir, insan haklarıdır. Evrensel hukuk kurallarına sahip çıkmaktır.”

ÇGD Akdeniz Şubesinin 21’inci yıl etkinlikleri kapsamında ayrıca, ÇGD üyelerinin arşivinden derlenen nostalji fotoğrafları sergisi açıldı.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle