Hoşgeldiniz  

Çavuşoğlu ve Avcı ITB Berlin’de konuştu: Darboğazdan çıkacağız

Semih Köken | 09 Mart 2017 | Antalya Haber, Ekonomi, Gündem, Turizm A- A+

Çavuşoğlu ve Avcı ITB Berlin’de konuştu: Darboğazdan çıkacağız

Kütür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün kapılarını açan ITB Berlin’de Türkiye standının açılışında konuştu.

TurizmGüncel

 

Bu yıl 51’inci kez düzenlenen ITB Berlin kapılarını açtı. Türkiye standının açılışını, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptı.

Fuara katılan firmalara ve sektör temsilcilerine teşekkür eden Avcı, “Son yıllarda Türkiye, sadece genel bir Türkiye markası üzerinden değil, aynı zamanda iller düzeyinde, farklı destinasyonlar düzeyinde ve ürünler bakımından ayrı ayrı tanıtılıyor. Bunun da faydalarını görüyoruz.” dedi.

Türkiye’nin fuarda nasıl tanıtılacağı hakkında bilgi veren Bakan Avcı, ‘’Standlarımızda, Türkiye’nin sadece deniz, kum ve güneşten ibaret olmadığını, ülkemizin turizmin her çeşidine sahip, olağanüstü zengin, belki de dünyanın en büyük  açık hava müzesi olduğunu kanıtlayan sunumlarımız var.’’ şeklinde konuştu.

‘DARBOĞAZDAN ÇIKACAĞIZ’
Türkiye’nin bu zor günleri geride bırakacağına inancının tam olduğunu belirten Avcı, ‘’İnşallah Türkiye, 2017 ve 2018 yıllarında, 2016 yılında tüm dünyayı etkileyen darboğazdan çıkarak çok daha ileri hedeflere ulaşacaktır.’’ ifadelerini kullandı.
‘KOMŞUNU AL GEL’ VURGUSU
Konuşması sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘komşunu al gel’ kampanyasına da değinen Avcı, şunları söyledi:
‘’Gerek Almanya’daki dostlarımızı, gerekse Almanya’da yaşayan vatandaşlarımızı, ‘komşularını da alıp gelerek’ tatillerini Türkiye’de geçirmeye davet ediyoruz. Vatandaşlarımız tatillerini Türkiye’de geçirsin, düğünlerini, derneklerini nişanlarını da ülkemizde yapsın. Bakanlığımız, kamu kurum ve kuruluşlarımız, belediyelerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız bu kampanya çerçevesinde çok cazip promosyonlar hazırladılar. Fuarın hayırlara vesile olmasını diliyorum.’’

Bakan Avcı, fuarın ikinci gününde yapılacak basın toplantısında daha geniş bilgilendirmeler yapılacağını belirterek, sözü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na bıraktı.

‘DÜNYA TURİZM BORSASI, ITB’DE BELİRLENİR’
Konuşmasına, geleneksel hale gelen başarılı organizasyon için için Almanya’ya teşekkür ederek başlayan Bakan Çavuşoğlu, konuşmasının devamında şu noktaların altını çizdi:
‘’Dünya turizm borsası, ITB’de belirlenir. Otel sahipleri, sağlık turizmine, alternatif turizme yatırım yapanlar, seyahat acenteleri… yani tüm turizmciler bu fuara katılır.
‘İKİ ÜLKE ARASINDAKİ KÖPRÜ’
Türkiye olarak, Alman dostlarımızın tatillerini yapmak için Türkiye’yi tercih etmelerinden büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu sabah dostum Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel ile vurguladığımız gibi; Almanya’da yaşayan Türkler, başta benim şehrim Antalya Alanya’da yaşayan Almanlar ve özellikle tatillerini geçirmek için Türkiye’ye gelen Almanlar, Türkiye ile Almanya arasındaki en önemli dostluk köprüsüdür. Bu köprü, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere önemli fayda sağlamaktadır ve bunun bundan sonra da böyle olmasını arzu ediyoruz.

‘SEKTÖRÜN DURUMU HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ SAHİBİ OLACAĞIZ’

2017 yılında ve sonraki yıllarda daha çok Alman dostumuzu ve Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızı tatillerini Türkiye’de geçirmeye davet ediyoruz. Türk misafirperverliği ve güzel tesislerimiz her zaman olduğu gibi misafirlerimizi bekliyor. 2017 turizm sezonunun herkes için verimli ve başarılı olmasını diliyorum. Bugün hem kendi ülkemizin stantlarını hem de diğer ülkelerin stantlarını dolaşarak sektörün durumu hakkında daha fazla bilgi sahibi olacağız.

‘BİR ANTALYALI OLARAK ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM’
Sayın Bakanımıza bir kez daha teşekkür etmek ve Dışişleri Bakanlığı olarak çalışmalarınızda her zaman yanınızda ve emrinizde olduğumuzu söylemek istiyorum. Sizlere ve çalışma ekibinize özellikle bir Antalyalı olarak şükranlarımı sunuyorum.’’

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle