Hoşgeldiniz  

Cankurtaranlar yarıştı

Semih Köken | 28 Mayıs 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Spor, Turizm, Yaşam A- A+

Cankurtaranlar yarıştı

ANTALYA’nın Kemer İlçesi’nde düzenlenen 5’inci Cankurtaran Yarışması, renkli görüntülere sahne oldu.

Kemer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (KETOB) tarafından Ayışığı Parkı sahilinde düzenlenen yarışmaya, 18 turistik tesiste görevli 18 cankurtaran katıldı. Eleme usulü 3 etap olarak düzenlenen yarışmayı, Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, Kemer İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Yasin Berçin, Kemer Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Gül, Kemer Sahil Güvenlik Komutanı Hasan Özak, KETOB yönetim kurulu üyeleri, vatandaşlar ve turistler izledi.

Cankurtaranlar, ilk olarak 150 metrelik yüzme parkurunda yarıştı. Parkuru ilk 10’da tamamlayan yarışmacılar bir üst tura yükseldi. İkinci etapta 120 metre uzaklıktaki kazazedeleri kurtaran ilk 5 cankurtaran, finale yükseldi.

Final etabında 100 metre koşunun ardından yarışmacılar 150 metre yüzerek flamalara ilk ulaşmak için çaba gösterdi. Büyük çekişmeye sahne olan etabın sonunda İbrahim Baysal birinci, Ahmet Özhan Dikmen ikinci, Gökhan Dinçer ise üçüncü oldu. Yarışmada, bazı sporcular zaman zaman zor anlar yaşadı. Ayağına kramp giren bazı sporcular, Kemer Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerince bota alınarak sahile çıkarıldı. Sakatlanan bir sporcuya ise sağlık görevlileri müdahale etti.

Dereceye giren yarışmacılara ödülleri törenle verildi. Yarışma kapsamında bazı otellerin animasyon ekipleri çuval ve limbo yarışması gibi aktiviteler düzenleyerek izleyenlere keyifli anlar yaşattı.

KETOB Başkanı Tayyar Gül, yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan bütün sporcuları kutladığını belirterek, yarışmaya her yıl katılımın arttığını kaydetti.

Başkan Gül, cankurtaran mesleği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yarışmayı düzenlediklerini belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle