Hoşgeldiniz  

ÇALIŞAN ANNELERE 300 EURO BAKICI DESTEĞİ BAŞLADI

SEMİH KÖKEN | 25 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

SGK’nın toplam 40 milyon euro bütçeli ve yüzde 85’i AB fonu desteğiyle uygulayacağı, çalışan annelerin iş hayatına devam etmesini sağlamak amacıyla yürüteceği ‘Evde Çocuk Bakım Projesi’ 3 pilot ilde uygulanacak. Antalya, İzmir ve Bursa’da toplam 5 bin çalışan anneye çocukların bakımı için aylık 300 euro hibe destek verilecek. İzmir ve Bursa’da 1750’şer anne ve çocuk bakıcısı, Antalya’da ise 1500’er anne ve çocuk bakıcısı olmak üzere 5 bin anne ve 5 bin çocuk bakıcısı, toplam 10 bin kadın projeden yararlanacak.

Gelişmişlik düzeyi, çalışan kadın sayısının yüksekliği ve 1 yılda annelik iznine ayrılan kadın sayısı açısından belirlenen 3 pilot il için toplam bütçesi yaklaşık 40 milyon euro olan projede, çalışan annelere aylık 300 euro hibe destek verilecek ve 24 ay bu destek sürecek. Anne tek başına ise, engelli çocuğu olan ve Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu onaylı mesleki yeterlilik kurumu belgesi sahibi çocuk bakıcısı çalıştıranlara da aylık 390 euro hibe destek verilecek.

Başvuruların bugün saat 10.00’dan itibaren on-line olarak sgk.gov.tr internet adresi üzerinden alınmaya başladığını belirten Sosyal Güvenlik Antalya İl Müdürü Seli Erol, başvuru şartlarına hem sgk.gov.tr hem de antalyasgk.gov.tr adreslerinden ulaşılabileceğini söyledi. Projenin, kadın ve annelerin tekrar iş hayatına kazandırılması, ildeki dinamik kadın çalışan nüfusunun korunması amacıyla başlatıldığını kaydeden Selim Erol, şöyle dedi:

“Saat 10.00’da sistem açıldı ve müracaatlar alınmaya başladı. Gelir düzeyi 2 bin 200 lirayı geçmeyen sigortalı bir işte çalışmaya başlayan, projeden yararlanmaya başladığı tarihten itibaren bakıcısını sigortalı olarak çalıştıran 1500 anne 1500 bakıcı olmak üzere 3 bin kadınımızın iş hayatına kazandırılmasını amaçlayan bir proje. Başvurularımız devam ediyor, sona erdikten sonra 1500 kişilik asil ve yedek liste sistem üzerinden açıklanacak.”

Kesin listeler yayımlandıktan sonra proje kapsamında uzmanlar tarafından hem anneler hem bakıcılar için yapılacak ödemelere yönelik kesin kayıtların yapılacağını kaydeden Erol, “Ödemeler temmuz ayı itibariyle başlayacak. Sadece sistem yöneticileri tarafından merkezden kontrol edebilen bir heyet başvuruları görebiliyor. Başvuru aşamasında hakkaniyet nedeniyle başvurular dolduğunda sistem kendini otomatik kapatacak ve başvuru sırasına göre işlemler yürütülecek” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle