Hoşgeldiniz  

Çad’dan Antalyalı iş adamlarına yatırım daveti

Semih Köken | 25 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Çad’dan Antalyalı iş adamlarına yatırım daveti

ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Çad Dışişleri Müsteşarı ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Yardımcısı Muhammet Salih ile Abeşe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Abbo’yu ağırladı.

ATSO Meclis Üyesi Ahmet Bülbül’ün de heyete eşlik ettiği ziyarette, yönetim kurulu sayman üyesi Hüseyin Barut da hazır bulundu. Karşılıklı işbirliği olanaklarının görüşüldüğü ziyarette ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, heyete ATSO, Antalya ve Oda çalışmaları hakkında bilgi verdi. ATSO’nun 133 yıllık bir kurum ve 40 bini aşkın üyesi olduğunu belirten Başkan Davut Çetin, Antalya ekonomisinin lokomotifinin tarım ve turizm sektörleri olduğunu kaydederek tüm sektörler hakkında detaylı bilgi verdi.

TARIM VE GIDA SEKTÖRLERİNDE İŞBİRLİĞİ OLANAKLARI

Çad ile Antalya’nın güçlü olduğu tarım sektöründe önemli işbirliği imkanlarının olabileceğini kaydeden Başkan Davut Çetin, şunları kaydetti:

“Antalya, Türkiye’de yapılan örtüaltı üretimin yarısını tek başına karşılıyor. Buna paralel olarak fide üretimi, tohumculuk, gübre üretimi, seracılık, tarım kimyasalları gibi tarımsal üretimi destekleyen sektörlerde önemli mesafe kaydetmiş durumdayız. Gıda sektörümüzü de yurtdışı pazarlara açmak üzere projeler yürütüyoruz. Bu alanlardaki tecrübemizi ve ürünlerimizi karşılıklı güçlü iletişimle ekonomik işbirliğine dönüştürebiliriz. Gelişen ekonomik ilişkiler iki ülke halkını da birbirine yaklaştıracaktır.”

PETROLDEN SONRA TARIM UNUTULDU

Çad’ın bundan 15-20 sene evvel tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını ifade eden Çad Dışişleri Müsteşarı ve Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Yardımcısı Muhammet Salih ise ülkenin petrol rezervlerinin ortaya çıkmasından sonra tarımın ikinci plana düştüğünü söyledi. Çad’ın şu anda tarımsal yatırımlar başta olmak üzere yatırıma açık ve ihtiyaçları olan bir pazar olduğunu olduğunu kaydeden Salih, “Çad olarak 13 milyona yakın bir nüfusa sahibiz. Tarımsal üretimin yanı sıra kuru gıda, bakliyat ve temel gıda maddelerine ihtiyacı olan bir ülke durumundayız” dedi.

YATIRIMCILAR İÇİN KOLAYLIKLAR

250 bine nüfusa sahip Abeşe’nin de yatırım potansiyelinin Antalyalı yatırımcılara açık olduğunu ve yabancı yatırımcıya önemli kolaylıklar sağlandığını kaydeden Abbo, “Umarım ilerleyen günlerde ATSO ile işbirliğimizi geliştirerek Antalyalı yatırımcıları şehrimiz ve ülkemizde görme imkanına kavuşuruz” dedi.

 

Görüşmenin ardından ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin, Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Yardımcısı Muhammet Salih’e ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Antalya tablosunu ve ATSO yayınlarından oluşan bir seti armağan etti.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle