Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den yaralı hayvanlara ambulansla müdahale

Semih Köken | 15 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Büyükşehir’den yaralı hayvanlara ambulansla müdahale

Bir Alo ile sevimli dostların yanındalar

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yaralı sokak hayvanlarına ambulansla 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Duyarlı vatandaşların bir telefonu ile zor durumdaki hayvanların yanında olan ambulans ekibi, 2016 yılı içerisinde 1587 yaralı hayvana müdahale etti.

Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürlüğü’nün, sahipsiz hayvanların trafik kazaları ve benzeri durumlarda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek için oluşturduğu tam donanımlı hayvan ambulansı, gece gündüz sevimli dostlara hizmet vermeye devam ediyor. Veteriner hekim, hayvan koruma ekibi ve hasta bakıcıdan oluşan ekip ile vatandaşlardan gelen ihbarlar anında değerlendiriliyor. Hayvan ambulansı ile olay yerine ulaşan ekip en kısa sürede yaralı hayvana müdahale ediyor. Acil cerrahi müdahalelerin de yapılabildiği ambulansta, yoğun bakım ünitesi, solunum cihazları gibi hayati fonksiyon için önem arz eden cihaz ve donanımlar yer alıyor. Yaralı hayvana daha kapsamlı müdahale ise Kepezaltı’ndaki sahipsiz hayvan bakım merkezinde yapılıyor.

1587 YARALI HAYVANA MÜDAHALE

Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü geçtiğimiz yıl 1587 yaralı hayvana müdahale etti. Veteriner hekim liderliğindeki ekip yaralı 1011 köpek ve 576 kedinin yardımına koştu ve tedavilerini yaptı. Büyükşehir Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürlüğü yetkilileri, Antalya merkez ilçelerinde yaralı hayvanlara 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hizmet verdiklerini söyledi. Yetkililer vatandaşların çevrede gördükleri yaralı ve hasta sokak hayvanlarını belediyenin 332 22 33 nolu telefonuna bildirmelerini istedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle