Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den hava kirliliğine sıkı denetim

SEMİH KÖKEN | 12 Ocak 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir’den hava kirliliğine sıkı denetim

2 bin 48 ton kömür il dışına çıkarıldı Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın hava kalitesinin korunması ve kirliliğin önlenmesi amacı ile denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 2016 yılında kriterlere uymayan 2 bin 48 ton kömür il dışına çıkarıldı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü, Antalya’da tüketilebilecek yakıtların İl Mahalli Çevre Kurulu Kararında belirtilen kriterlere uygun olup olmadıklarının belirlenmesi amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Ekipler, havaların soğumasıyla kömür kamyonları, kömür satış yerleri ve merkezi sistem kömürle ısınan apartmanlarda denetimlerini sıkılaştırdı.
38 BİN TON KÖMÜR DENETLENDİ
Isınma Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği ve İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı doğrultusunda kömür kamyonlarından il girişinde numuneler alınırken, gezici ekipler de katı yakıt satış noktalarını denetliyor. Yetkililerin verdiği bilgiye göre; Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa ilçesine 2016 yılı içerisinde giriş yapan 1386 adet kömür kamyonu denetime tabi tutuldu ve yaklaşık 38 bin ton kömür denetimden geçirildi.
2 BİN 48 TON KÖMÜR İL DIŞINA ÇIKARILDI
Denetim işleminde her bir kamyondan kömür numuneleri alındı ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş olunan Büyükşehir Belediyesi Hava Kirliliği Kontrol Merkezi Laboratuvarı’nda analize tabi tutuldu. Kriterlere uymadığı belirlenen 2 bin 48 ton kömür il dışına çıkarıldı. 1144 kömür kamyonuna ise Büyükşehir Belediyesi Uygunluk Belgesi verildi.
KURALLARA UYMAYANLARA CEZA
Büyükşehir Belediyesi ekipleri, geçtiğimiz yıl konut, sera, küçük işletmeler ve katı yakıt satıcılarına yönelik 504 kez denetim gerçekleştirdi. Kömür yakma şekillerine ve saatlerine uymayan işletme ve şahıslara toplam 74 bin lira ceza uygulandı. Yetkililer, daha kaliteli bir hava solumaları için Antalya Büyükşehir Belediyesi uygunluk belgesi olmayan kömürleri almamaları konusunda uyardı.
Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle