Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’den 104 milyon liralık altyapı yatırımı

Semih Köken | 29 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir’den 104 milyon liralık altyapı yatırımı

ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya’nın yağmur suyu hattına toplam 104 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Meltem Mahallesi, Turgut Reis, Tonguç ve Yıldız caddelerinde yapımı devam eden yağmur suyu drenaj kanalları hakkında gazetecilere bilgi verdi. Antalya’nın altına üstüne hizmet yağmuru yaptıklarını ifade eden Türel, belediye başkanlığının ilk döneminde 80 kilometrelik yağmur suyu kanalı yaptıklarını söyledi. Başkanlığının ikinci döneminde ise şu ana kadar 50 kilometrelik drenaj kanalı yaptıklarını aktaran Türel, Antalya’nın yağmur suyu kanalını 130 kilometreye çıkartacaklarını kaydetti.

ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN

Türel, “Antalya’nın meşhur yağmurlarında kentimiz artık daha az sıkıntı yaşayacaktır. Vatandaşların huzuru ve rahatı için bu hizmetler yapılıyor. Yer altına yapılan yatırımlar bir belediye başkanı için çok cazip olmuyor, yaparken vatandaşa sıkıntı veriyor. Üstünü kapattığınızda da yerin altında olduğu için hiçbir şey gözükmüyor. Şehrin geleceği adına bunları yapmak zorundayız” dedi.

PROJE 26 MİLYON LİRA

Bu çalışmanın tamamlanmasıyla kent merkezinde çok önemli bir sorun yaşanmayacağını ifade Türel, devam eden çalışmaya 26 milyon liralık bir yatırım yaptıklarını söyledi. Hedeflenen tarihten önce projeyi bitireceklerini dile getiren Türel, şöyle konuştu:

“Küçük menfezler, küçük boru hatları değil, büyük bakslar halinde çalışmayı yapıyoruz. Bu hatların içerisinde rahatlıkla bir araba geçebiliyor. Debisi 70 metreküp, bu debi Düden Şelalesi’nin debisinin yarısından fazla demek. Bu gibi yatırımlar Antalya’nın geleceğini kurtarıyor. İkinci dönemimizde Antalya’nın yağmur suyu hattına toplam 104 milyon liralık yatırım yaptık.”

Başkan Menderes Türel, açıklamanın ardından aracın şoför koltuğuna oturarak Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürü Faruk Karaçay ve diğer belediye bürokratlarıyla birlikte altyapının içinden geçti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle