Hoşgeldiniz  

Büyükşehir’de Ramazan hazırlıkları tamam

SEMİH KÖKEN | 12 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Ramazan Şenlikleri 19 Haziran Cuma akşamı Karaalioğlu Parkı’nda başlayacak. 1 ay boyunca kurulacak iftar çadırlarında 180 bin kişiye yemek ikramı yapılacak. Geçen yıl hayata geçirilen ve büyük beğeni toplayan acil iftariyelik hizmeti bu yıl da devam edecek.

Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Antalyalılara dolu dolu bir Ramazan yaşatmak için yola çıkan Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını tamamladı. Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazan Şenlikleri kapsamında 1 ay boyunca Karaalioğlu Parkı içerisinde farklı etkinlikler düzenlenecek. Şenlikler, 19 Haziran Cuma saat 22.00’de Konya Sema Topluluğu ve Tasavvuf  Musikisi korosunun konseri ile başlayacak.

ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK

Ramazan Şenliklerinde Baha, Orhan Hakalmaz, Burak Ahıskalı, Asım Akkuş, Latif Doğan, Orhan Aykut, Hasan Yılmaz gibi ünlü sanatçılar sahne alacak. Dinletiler, sema gösterileri, hemşehri geceleri halkla buluşacak. Karaalioğlu Parkı içerisinde kurulan nostaljik Ramazan çarşısında pamuk helvacısı, elma şekercisi, macuncusu, lokmacısı, mısırcısı, şerbetçisiyle unutulmaya yüz tutmuş Ramazan geceleri yaşatılacak. Çarşı aynı zamanda giyim, gıda ve kitap satış stantları ile alış verişin merkezi olacak. Şenlik alanı içine Lunapark da kurulacak. İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Tasavvuf Müziği Topluluğu da Ramazan boyunca bütün ilçelerde konser verecek.

İFTAR SOFRAMIZA DAVETLİSİNİZ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca her akşam 6 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek. Karaalioğlu Parkı orta miradorda kurulacak iftar sofrasında her gün bin kişi orucunu açacak. Ayrıca Ermenek Kültür Çadırı, Çamlıbel Kültür Çadırı, Tıp Fakültesi Acil Servisi, Araştırma Hastanesi Acil Servisi, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önü ve Otogar da vatandaşın iftarını yapması için paket halinde iftar yemeği servisi yapılacak. Yoğun trafiğin yaşandığı Sanayi, Migros, Çallı, Meydan, Hal, Demokrasi, kavşaklarında da vatandaşlara yemek dağıtımı yapılacak. Böylece 1 ay boyunca 180 bin kişinin iftar yapması sağlanacak. Ayrıca sıra dar gelirli olduğu tespit edilen 10 bin vatandaşa da gıda paketi dağıtılacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle