Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı

Semih Köken | 14 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Büyükşehir Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı

Başkan Türel: “Antalya’nın ilk gençlik meclisi bana gurur veriyor”

Antalyalı gençlerin kent yönetimindeki sesi olacak Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, ilk toplantısını yaptı. Gençlere seslenen Başkan Türel, “Antalya tarihinde ilk kez bir gençlik meclisini oluşturuyor olmak bana ayrı bir gurur ve onur veriyor” dedi.

Yeni anayasa değişikliğinde seçilme yaşını 18’e düşürme hedefi olduğunu belirten Türel, “18 yaşındaki gençten milletvekili mi olur diye eleştiriyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Bu gençliğimize verdiğimiz önemin somut bir göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in talimatıyla gençlerin fikir ve önerileriyle kent yönetiminde söz sahibi olmasını sağlamak üzere oluşturulan Büyükşehir Gençlik Meclisi ilk toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen Gençlik Meclisi’nin açılışında gençlere seslenen Başkan Türel, “Biz siyasetçiler kürsü konuşmalarında gençliğin değerini, gençliğe verdiğimiz önemi her vesilede anlatmaya çalışırız. Sizlerin fikirleri, ülke yönetiminde şehrimizin yönetilmesindeki katkıları bizim için çok önemlidir. Söylemden öteye artık bu meseleyi eyleme dönüştürüyor olmak ve Antalya tarihinde ilk kez bir gençlik meclisini oluşturuyor olmak bana ayrı bir gurur ve onur veriyor” dedi.

15 TEMMUZ’DA GÖĞSÜNÜZÜ SİPER ETTİNİZ

Başkan Türel şunları söyledi: “Birçok platforma gençlerimizin ülkemiz ve şehrimiz meselelerine kayıtsız kaldıkları konusunda bir genel kanaat vardı. Ancak gençlerimiz bunun böyle olmadığını en güzel şekilde 15 Temmuz’da sergiledi. Ülkemizde demokrasiye darbe vurmak isteyen hain çetelere gençlerimiz iman dolu göğsünü siper ederek, gereken dersi verdi ve gençliğin bu ülkenin geleceğiyle ne kadar ilgili olduğunu da gösterdi. 15 Temmuz akşamı yaşadıklarımızı hep birlikte biliyoruz. 15 Temmuz’dan sonrada demokrasi nöbetlerinde ben Antalya Cumhuriyet Meydanı’ndaydım. Orada demokrasi nöbetleri bitinceye kadar birçok kardeşimizle o nöbetleri paylaştık ve ülkenin gençliğinin demokrasisine nasıl sahip çıktığını en güzel örneklerini sizler gösterdiniz. Bizim de en büyük güvencemiz zaten bu. Ülkemizin başı sıkışırsa, büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalırsa artık güvenebileceği bir gençliğin olduğunu 15 Temmuz’da ve sonrasında gördük. Bu bize cesaret verdi.”

GENÇLERİ DESTEKLİYORUZ

Gençlerin desteklenmesi konusunda birçok adım atıldığını ve atılmaya devam ettiğini belirten Başkan Türel, şunları aktardı: “Bugün burada kurduğumuz meclisimiz bu adımlardan bir tanesi. Büyükşehir Belediye Kanunu’nun 7. Maddesi gereği biz de bu meclisi oluşturmuş bulunuyoruz. Gençlerimize göstermiş olduğumuz önemin birçok somut adımını bundan yaklaşık son birkaç sene içerisinde sizlerle paylaşmıştık. Biliyorsunuz benim de Ankara’da milletvekili ve genel başkan yardımcısı olarak görev yaptığım dönemde üniversite harçları kaldırıldı. Üniversitelerde kat sayı adaletsizliğine son verildi ki bu çok önemliydi. Çünkü gençlerimize eşit şartlarda yarış imkanı sağlamayan bir seçme sınavının kabulü bizim tarafımızdan mümkün değildi. Hamdolsun bu konuda da adım attık ve kat sayı garabetinden bu ülkeyi kurtardık. Seçilme yaşını 25’e düşürdük.”

SEÇİLME YAŞINI 18’E DÜŞÜRMEK İSTİYORUZ

Şimdi de seçilme yaşını 18’e düşürmek gibi bir hedefleri olduğunun altını çizen Türel, şöyle devam etti: “Biz bu adımları atıyorken, hep bir takım çevrelerce maalesef üzülerek söyleyeyim eleştirildik. Hâlbuki o bizi eleştiren çevrelerin de kürsü konuşmalarına, gençlikle ilgili söylediklerine baktığınızda, mangalda kül bırakmıyorlar ama iş icraata geldiğinde 18 yaşındaki gençten milletvekili mi olur diye eleştiriyorlar. Bunu anlamak mümkün değil. Biz seçme veriyorsak niye seçilme hakkını vermeyelim. Bu, gençliğimize verdiğimiz önemin

somut bir göstergesidir. Şimdi gençlerimiz 18 yaşında seçilme hakkını anayasal bir hak olarak inşallah referandumda, müspet bir sonuç ortaya çıkarsa kazanmış olacaklar. İnanıyorum ki gelecekte mecliste bizi temsil eden gençlerimizin Türkiye’de devrim niteliğinde önemli ve cesaretli kararlara öncülük edeceğine zerre kadar şüphem yoktur. Çünkü gençliğin aktivitesi, gençliğin cesareti, siyasetin tecrübesi ile bir araya gelirse o zaman netice almak mümkündür.”

ÖRNEK OLACAKSINIZ

Gençlik Meclisi üyelerinin Antalya gençliğine örnek olacağını, çalışmalarıyla rehberlik yapacağını kaydeden Başkan Türel, “Bu çalışmaların çok önemli olduğunu hep söylüyorum. Çünkü biz eli molotoflu değil, eli bilgisayarlı, tabletli, kitaplı, okumuş bir gençlik istiyoruz diyoruz. Bunun da en güzel örnekleri sizlersiniz. Siz gençleri bu makamlarda bu sıralarda görmekten büyük keyif alıyorum, büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bugünkü katılımız hiç eksilmeden devam etmeli ve gündeminizde oluşacak bütün kararları ara ara sizlerle bir araya gelerek bizzat tartışacağız ve onların üzerine kendi birikimlerimizi de koyarak doğruyu bulmaya çalışacağız. Hepinize başarılar diliyorum” diye konuştu.

GENÇLERDEN BAŞKAN TÜREL’E TEŞEKKÜR

Gençlerin fikirlerinin ve emeklerinin önem kazandığı bir dönemde yaşadıklarını belirten Gençlik Meclisi Başkanı Yavuz Selim Savranoğlu da konuşmasında, “Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak her kesimden gencin; ekonomi, kültür, sanat, insan hakları, spor, şehir bilinci, birlikte yaşama kültürü gibi alanlarda genç bir bakış açısıyla gördükleri sorunları çözmek, yeni fikirler ve projeler üretmek, şehrimiz, ülkemiz ve dünyamız için katkı koymak, istediklerinde kendilerini ifade edebilecekleri fikirlerinin değer gördüğü bir platform oluşturmak misyonuyla yola çıkıyoruz. İnanıyorum ki bu meclisten toplumun her kesimine fayda sağlayacak, daha yaşanabilir Antalya daha yaşanabilir Türkiye ve daha yaşanabilir dünya için herkese örnek olacak harika fikirler ve projeler çıkacak ve uygulanacaktır. Bizlere değer veren, biz gençlere her zaman örnek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Menderes Türel’e de Antalya gençliğine bu fırsatı sunduğu için her şeyden önce Antalya’da yaşayan bir genç olarak gençlik meclisimiz adına şükranlarımı sunuyorum” ifadesini kullandı.

SEÇİMLER YAPILDI

Açılış konuşmalarının ardından Gençlik Meclisi’nde başkanlık, başkan vekilliği genel sekreter ve yönetim kurullarının seçimleri yapıldı. Kurucu Başkan Yavuz Selim Savranoğlu, yapılan gizli oylamada meclis üyelerinin tercihiyle yeniden başkan seçildi. 1. Başkan Vekili Mübin Pişirici, İkinci Başkan Vekili Şemsifer Elif Sarıgül, Genel Sekreter Dilan Yenimazman oldu. Toplantıda, Eğitim Kurulu, Kültür ve Sanat Kurulu, Spor Kurulu, Sosyal İşler Kurulu, Engelsiz Yaşam Kurulu, Çevre ve Sağlık Kurulu, Tanıtım Medya ve Organizasyon Kurulu, ARGE Bilişim ve Dış İlişkiler Kurulu oluşturuldu.

GENÇLİĞİN SESİ OLACAK

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 864 sayılı karar numarası ile onaylanan, Antalyalı gençlerin kent yönetimindeki sesi olacak ‘Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi’ resmi olarak kuruldu. Farklı siyasi görüş ve fikirleri temsil eden gençleri tek bir çatı altında toplayan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi 103 üyeden oluşuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in önerisiyle kurulan meclis, gençlerin sesi olacak. Gençler, fikir ve önerileri ile kent yönetimine katkı koyacak, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde söz sahibi olacak. 15- 28 yaş arası her kesimden gençleri kucaklayan ‘Gençlik Meclisi’, farklı alanlardan STK temsilcileri, siyasi parti üyeleri, genç girişimciler, lise ve üniversite öğrencilerinin yaptığı başvurular neticesinde kuruldu.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle