Hoşgeldiniz  

Büyükşehir en acı gününüzde yanınızda

Semih Köken | 08 Şubat 2017 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Büyükşehir en acı gününüzde yanınızda

‘Acılar paylaşıldıkça azalır’

Büyükşehir Belediyesi ücretsiz cenaze hizmetleri ile vatandaşlara en acı gününde büyük destek oluyor. Geçtiğimiz yıl 7 bin 976 defin gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, taziye çadırı, pide ayran ikramı, hava ve karayoluyla cenaze nakil hizmetleri ile en zor gününde vatandaşları yalnız bırakmıyor.

‘Acılar paylaşıldıkça azalır’ sözünden yola çıkan Antalya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların en zor gününde yanında oluyor. Büyükşehir Yasası ile 186 olan mezarlık sayısını 2 bin 859’a çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Kaş’tan Gazipaşa’ya 19 ilçede ücretsiz cenaze hizmeti vererek vatandaşlara en acı gününde destek oluyor. 72 cenaze aracı ve 439 personeli ile hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, hızlı ve kaliteli cenaze hizmeti ile halkın takdirini topluyor.

TÜM HİZMETLER ÜCRETSİZ

ALO 188’i arayan cenaze sahiplerine en hızlı şekilde geri dönüş yapan Mezarlık Şube Müdürlüğü ekipleri, doktor raporu tamamlandıktan sonra geri kalan tüm hizmetleri ücretsiz veriyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, cenaze evine taziye çadırı kurup, taziyeye gelenler için de pide ve ayran ikramında bulunuyor. Taziye çadırı ile birlikte masa, sandalye hizmeti de veren ekipler, kış aylarında soba hizmeti de sağlıyor. Büyükşehir ekipleri, Türkiye’de ilk kez ekonomik durumu yetersiz olan aileler için de cenaze nakil hizmetini Türkiye’nin her yerine ücretsiz gerçekleştiriyor.

38 MİLYON HARCANDI

Büyükşehir Belediyesi, 2016’da Antalya genelinde 7 bin 976 defin gerçekleştirdi. Cenaze yakınlarının talepleri doğrultusunda belirtilen adreslerde 7 bin 185 aileye taziye çadırı, masa sandalye hizmeti verildi. 1075 cenazenin karayoluyla 258 cenazenin de uçakla şehirlerarası nakli sağlandı. Cenaze evlerine 127 bin pide ve ayran ikramında bulunuldu. Tümü ücretsiz verilen bu hizmetler için toplam 38 milyon lira harcandı. Bununla birlikte Antalya genelinde 2 bin 319 mezarlığın temizliği yapılarak, vatandaşların kabirleri daha rahat ziyaret etmeleri sağlandı

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle