Hoşgeldiniz  

Büyükşehir e-devlet kapısında

Semih Köken | 11 Haziran 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Büyükşehir e-devlet kapısında

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, kurum hizmetlerini elektronik ortamda verilmesini sağlayan e-devlet kapısı içinde yer almak için protokol imzaladı. 50 ilden 160 belediyenin entegre olduğu e-devlet kapısı içinde Antalya’dan Korkuteli ve Kepez belediyeleri yer alıyor.

Kamu hizmetlerini elektronik ortamda verilmesini sağlayan e-devlet kapısına Antalya Büyükşehir Belediyesi de entegre olacak. Konuyla ilgili protokol, Büyükşehir ve TÜRKSAT arasında imzalandı. Protokol hükümlerine göre Büyükşehir Belediyesi, ihale bilgileri, ücret tarifesi, sicil bilgileri, beyan bilgileri, tahakkuk ve tahsilat bilgileri gibi hizmetlerini e-devlet kapısına taşıyacak.

Ayrıca vatandaşlar, evraklarını, bilgi edinme kapsamında başvuru yapma ve yaptıkları başvurunun sonucu, talep ve önerilerini ve hatta mezar yeri sorgulamadan vefat bilgilerine ve nöbetçi eczaneye kadar birçok sorgulamayı e-devlet kapısı üzerinden yapabilecek.

E-devlet kapısı, Antalya Büyükşehir Belediyesi için Encümen kararları sorgulamadan bir arsanın imar durumunu öğrenmeyi kolaylaştıracak 27 hizmet paketi sunuyor. Ancak bu hizmetlerin kullanılacağına Büyükşehir Belediyesi karar verecek. Büyükşehir’in izin verdiği hizmet, yapılacak testlerin ardından zaman içinde sisteme dahil edilecek. Türkiye genelinde e-devlet kapısı içinde 50 ilden 160 belediye yer alıyor. 30 Büyükşehir Belediyesi’nden 16’sının yer aldığı sistemde, Antalya’dan sadece Kepez ve Korkuteli belediyeleri bulunuyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle