Hoşgeldiniz  

Büyükşehir Belediyesi tüm araç filosunu yeniledi‏

SEMİH KÖKEN | 06 Şubat 2015 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel A- A+

GetAttachment (24) GetAttachment (25) GetAttachment (26)
Büyükşehir Belediyesi tüm hizmet araçlarını yeniledi. 364 sıfır kilometre araç düzenlenen törenle hizmet ağına dahil oldu. Araçlar, önceki döneme göre ortalama yüzde 50 daha ucuza mal edilerek, yıllık 4 milyon 368 bin lira tasarruf sağlandı.

Geçtiğimiz gün kırsala yapılacak yol yatırımları için araç parkına 39 yeni iş makinesi dahil eden Büyükşehir Belediyesi, hizmet araç filosunu da yeniledi. Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı’nca kiralama yöntemiyle temin edilen çeşitli cins ve markalardaki 364 sıfır aracın hizmete alınma törenine Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Esat Göyük, Meclis Üyeleri ile belediye bürokratları katıldı.

16 milyon liralık yatırım

Esat Göyük, Büyükşehir Belediyesi araç parkını tamamen yenilediklerini ifade ederek, 147 binek otomobil, 74 çift kabinli pikap, 63 kombi araç, 25 kapalı kamyonet, 35 minibüs, 15 engelli aracı, 3 kamyon, 2 otobüs olmak üzere 364 yeni aracın hizmete alındığını belirtti. Göyük, bunun için 2 ayrı ihalede 16 milyon liralık yatırım yapıldığını kaydetti.

Yüzde 50 daha ucuza mal edildi

Göyük, geçen dönemle kıyaslandığında kiralamada yüzde 50’yi aşan tasarruf sağlandığını belirtti. Başkan Vekili Göyük, şu çarpıcı örnekleri verdi: “Önceki yönetimin 1890 liraya kiraladığı binek aracı 830 liraya kiraladık. Daha önce 1600 liraya kiralanmış kombi cinsi araç bu ihalede 985 liraya, 2 bin 895 liraya kiralanmış çift kabin kamyonet ise 1425 liraya kiralandı. Araç kiralama işinde aylık 364 bin lira, yıllık bazda da 4 milyon 368 bin lira tasarrufa edildi. Halkımıza hizmetin en iyisi yapmak için yola çıkan belediyemiz yapılan bu tasarrufları yatırıma çeviriyor, yeni kavşaklar, yollar yapıyor” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Vekili Esat Göyük ve beraberindekiler dualar eşliğinde yeni araçların kurdelesini kesti. Yeni itfaiye aracının direksiyonuna geçen Göyük, basına poz verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle