Hoşgeldiniz  

Bulgaristan’da Seçim Başladı, Türkiye’de Kuyurklar Oluştu!

Semih Köken | 26 Mart 2017 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bulgaristan’da Seçim Başladı, Türkiye’de Kuyurklar Oluştu!

Bulgaristan hükümetinin Türkiye‘de 140’tan fazla olan sandık sayısını 35’e düşürmesi nedeniyle oy verme merkezleri önünde uzun kuyruklar oluştu.

KUYURK ALDI BAŞINI GİTTİ

Ülkede bugün yapılan parlamentoseçimlerinde, Türkiye‘de 140’tan fazla olan sandık sayısının 35’e düşürülmesi sabahın erken saatlerinde oy verme merkezleri önünde uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu.


KRİL ALFABESİYLE DİLEKÇE ŞARTI

Bulgaristan Merkez Seçim Kurulunun oy kullanma işlemlerinin başlamasına çok kısa süre kala AB dışındaki ülkelerde oy vereceklerin sandık başında Kiril alfabesiyle dilekçe doldurması şartı getirmesi, yurt dışındaki Bulgaristan vatandaşı binlerce seçmenin tepkisine neden oldu.


Sandık başında doldurulması gereken bu dilekçeler, Kiril alfabesini bilmeyen Bulgaristan vatandaşlarının zorluk yaşamasına neden olacağından oy kullanımını zorlaştıracak. Bu durum Türkiye‘deki binlerce çifte vatandaşın da oy kullanmasını güçleştirmesinin yanı sıra Türkiye‘deki sandıklardan daha az sayıda oy çıkmasına neden olacak.

SAAT 20.00’YE KADAR SÜRECEK

Bulgaristanlılar, yolsuzluk, sosyal adaletsizlik, ırkçı söylemler ve yabancı düşmanlığının yanı sıra Türkiye‘den gelmek isteyen çifte vatandaşların engellenmesi tartışmalarının gölgesinde genel seçim için oy kullanıyor.

Bulgaristan’da yerel saatle 07.00’de başlayan oy verme işleminde sandıklar akşam 20.00’de kapanacak. ZİK’e göre, ülkede 6 milyon 500 bin kayıtlı seçmen bulunuyor. Bulgaristan vatandaşları için yurt dışında 35’i Türkiye‘de olmak üzere 70 ülkedeki 371 noktada sandık bulunacak.


TÜRKİYE’DEKİ SEÇMEN MERKEZLERİ

Türkiye‘de yaşayan Bulgaristan vatandaşları da Bulgaristan‘daki genel seçimler için Tekirdağ‘da 6, İzmir‘de 5, İstanbul‘da 7, Ankara‘da 2, Kocaeli‘de 2, Edirne‘de 1, Yalova‘da 1, Lüleburgaz‘da 1, Kırklareli‘de 1, Bursa‘da 8 olmak üzere toplam 35 sandık kuruldu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle