Hoşgeldiniz  

BUDAK’TAN GEÇİCİ BÜTÇE ELEŞTİRİSİ

Semih Köken | 18 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Turizm, Yaşam A- A+

 

-“CİDDİ ŞİRKETLERİN GEÇİCİ BÜTÇESİ BUNDAN İYİ HAZIRLANIR”

-“EKONOMİNİN SORUNLARI SİHİRLİ SÖZCÜKLERLE ÇÖZÜLMEZ”

-“HÜKÜMET TURİZMDEKİ KRİZİN FARKINDA DEĞİL”

 

            CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, AKP hükümetinin getirdiği Geçici Bütçe Tasarısı’nın “özensizce” hazırlanmış bir metin olduğunu, tasarıyla gerekçeleri arasında çelişen ifadeler bulunduğunu vurgulayarak, “Ciddi bir şirketin geçici bütçesi bundan daha iyi hazırlanıyor” dedi.

            CHP’li Budak, TBMM Genel Kurulu’nda Geçici Bütçe Kanun Tasarısı’nın 3’üncü maddesi ile ilgili önerge üzerine bir konuşma yaptı. Tasarı gerekçesinde “bütçelerin teknik doküman olmadığı” ifadesinin yer aldığını ancak metnin bunu yansıtmadığını vurgulayan Budak, “Ya genel gerekçeden bu sözler çıkarılmalı ya da girişi, genel gerekçeleri düzgün bir kanun metni hazırlanmalıydı. Özensiz hazırlanan bir kanun metni görüyoruz. Madde gerekçelerinin kanun maddelerinden neredeyse farkı yok. Hiçbir açıklayıcı bilgi de yok. Ciddi bir şirketin geçici bütçesi bile bundan daha iyi hazırlanıyor” dedi. Hükümetin eylem planı ve programında da aynı “özensizliğin” görüldüğünü kaydeden Budak, “Örneğin, turizm bölümüne bakın, aynı yuvarlak sözler dönüp dönüp tekrar eden, kes-kopya, temcit pilavı önümüze konuluyor. Sistematiği olmayan, kötü hazırlanmış bu belgeler halka ve bu Meclise önem vermeyen bir anlayışı yansıtmaktadır. Ya da dar kadrocu, kayırmacı tutum nedeniyle ehil kadrolarla çalışılmadığının ya da sadece günün kurtarıldığının ya da hepsinin birden kanıtıdır” diye konuştu.

SORUN ÇÖZEN SİHİRLİ SÖZCÜK YOK

AKP’li bakanların sürekli aynı kavramları tekrarladığına dikkat çeken Budak, “Sürekli istikrar ve mali disiplinden söz ediliyor. Sanki bunlar sihirli sözcükler ve sürekli tekrar edilince bütün sorunlar çözülecek. Böyle bir şey yok. İşsizlik, yoksulluk azaldı mı? Hayır. Cari açık, dış borç sorunu çözüldü mü? Hayır. Dünyada büyük ölçüde istikrarın ve para bolluğunun yaşandığı, petrol fiyatlarının dip yaptığı bir dönemde Türkiye, büyük bir fırsatı kaçırdı. AKP, üretime yönelik adımlar yerine inşaat ve ithalat yaparak büyümeyi tercih etti. O nedenle de ekonominin kronik sorunları çözülemedi. Şimdi FED’in parayı geri çağırmaya başladığı, bütün dünyada, gelişmekte olan ülkelerde istikrarın bozulduğu, güney sınırımızın yangın yerine döndüğü bir süreçte ekonominin sorunlarının çözüleceğini söylemek, ayakların yere basmadığının göstergesidir” dedi.

HÜKÜMET KRİZİN FARKINDA DEĞİL

Türkiye’nin Rusya, Suriye ve terör olayları nedeniyle turizmde ve uluslararası ilişkilerde ciddi bir riskle karşı karşıya olduğunu, “kamu diplomasisi, küresel iletişim ve tanıtım alanında acil bir seferberlik” gerektiğini vurgulayan Budak, şunları söyledi:

“Kaybedecek bir günümüz dahi yok. Eğer kamu diplomasisi yani küresel iletişimde ve yurt dışı imaj çalışmaları ve tanıtımında üç ayı kaybedersek bunun hem dış politikada, şu ana kadar olduğu gibi, hem de turizmde ağır sonuçları olacak. Bu, konularda mart ayına kadar beklemek mümkün değildir. Bütçeye, bu amaçla önceki yıla göre çok büyük bütçe konulması gerekirdi, maalesef göremedik. Hükümetin durumun farkında olduğundan çok emin değilim.”

TBMM’de gündeme getirdikleri önerge ile 2016 yılında yapılacak atama sınırının arttırılmasını istediklerini belirten Budak, “Önergemizle, sizin mali disiplin içinde istikrarlı şekilde büyüttüğünüz işsizler ordusundan biraz daha fazla gence iş, aş ve umut verebilmek istiyoruz. Atama sınırının hiç olmazsa 71 bine veya 75 bine çıkarılmasını gençlerimizin, çocuklarımızın geleceği için istiyoruz” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle