Hoşgeldiniz  

-BUDAK: “PLANLI SUİKASTLARIN HEDEFİ AYDINLIK TÜRKİYE’YDİ”

Semih Köken | 01 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

-BUDAK: “PLANLI SUİKASTLARIN HEDEFİ AYDINLIK TÜRKİYE’YDİ”

-“MUAMMER AKSOY, CUMHURİYET IŞIĞINI İBRADI’DAN TÜRKİYE’NİN HER KÖŞESİNE TAŞIDI”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Uğur Mumcu ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinin ortak hedefinin “Aydınlık Türkiye” olduğunu vurgulayarak, “Bu suikastlar, aydınlık geleceği karanlığa çevirmek için planlı cinayetlerdi” dedi.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın, Niyazi Nefi Kara ve Devrim Kök, CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, CHP PM Üyesi  Hakkı Süha Okay, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi İlkay Budak, CHP Antalya İl Başkanı Semih Esen ve CHP Antalya İl Örgütü, Prof.Dr. Muammer Aksoy’un katledilişinin 26’ncı yıldönümü için memleketi İbradı’da düzenlenen etkinliğe katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Budak, etkinlikte yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da etkinliğe katılmayı istediğini ancak Almanya programı nedeniyle İbradı’ya gelemediğini söyledi. Budak, “Genel Başkanımız burada olmayı çok istedi. Sizlere selamlarını iletmemi istedi. Umarım, seneye daha önceden yapılacak bir programla Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir etkinlikte, Cumhuriyet Aydını Muammer Aksoy’u İbradı’da birlikte anarız” dedi.

PLANLI SUİKASTLAR

Zülfü Livaneli’nin şarkısıyla hafızalara kazınan “Ölüm hep bana bana mı düşer usta?” dizesini hatırlatan Budak, Atatürkçü, devrimci insanların hep karanlık suikastlara kurban gittiğini söyledi. Budak, “Türkiye’de demokrasi ve özgürlükler için büyük mücadeleler verildi. Büyük bedeller de ödendi. 68 kuşağının önderleri katledildi. Sonrasında Atatürkçü, devrimci gençler, aydınlar katledildi. Geleceğin liderleri yok edildi. Atatürkçü, devrimci insanlar hep karanlık suikastların, katliamların hedefi oldu. Bu suikastlar, aydınlık geleceği karanlığa çevirmek için planlı katliamlardı. Büyük Atatürk’ün Ortadoğu’nun hemen yanında bir güneş gibi kurduğu, Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan cinayetlerdi” diye konuştu.

Prof.Dr. Muammer Aksoy’un İbradı’nın yetiştirdiği inançlı bir dava adamı ve yetkin bir hukukçu olduğunu vurgulayan Budak, “Bir Anadolu kasabasından, İbradı’dan yetişmiş bir insan, aydınlanmacı ve Atatürkçü dava adamı Muammer Aksoy, ülkesinde hukuk olsun, demokrasi olsun, yurttaşları çağdaş bir ülkede özgürce yaşasın istedi. Bu değeler, bizim de bugün mücadele verdiğimiz değerler. Bugün Türkiye’de en çok ihtiyaç duyulan adalet, hukuk ve demokrasidir. Meclis’te ve her alanda hukuk ve adalet için mücadele veriyoruz. Aksoy’un kararlı duruşu ve mücadelesi bizlere örnek olacak. Büyük Atatürk’ün ilkeleri ışığında, Muammer Aksoy hocamızdan aldığımız güçle, Türkiye’de hukuku, demokrasiyi, özgürlükleri egemen kılmak için tüm gücümüzle çalışacağız” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle