Hoşgeldiniz  

-BUDAK: “EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY AKP’NİN HUKUKSUZLUK BELGESİ”

Semih Köken | 03 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

-BUDAK: “EKONOMİK VE SOSYAL KONSEY AKP’NİN HUKUKSUZLUK BELGESİ”

-“ANAYASAL KURUMU FİİLEN YOK EDİP, KİŞİYE ÖZEL KONSEYLER KURMAK, HUKUKUN BİR KEZ DAHA KATLEDİLMESİDİR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 2010 yılında Anayasal kurum haline getirilen, 3 ayda bir toplanması gerekirken bugüne kadar hiç toplanmayan Ekonomik ve Sosyal Konsey’in yerine Cumhurbaşkanı için “Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi” kurulduğuna dikkat çekerek, “Bu tutum, AKP’nin hukuka bakışı ve Anayasa yapma anlayışının somut göstergesidir. Anayasal kurumu yok edip, sonra kişiye özel konsey kurmak, hukukun katledilmesidir” dedi.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de ekonomik ve sosyal hayatta ciddi sıkıntılar yaşandığını, böyle bir ortamda bir diyalog kanalı oluşturması için kurulan ve anayasal kurum haline getirilen Ekonomik ve Sosyal Konsey’in ise AKP eliyle yok edildiğini kaydetti. Hükümetin, kamu gücüyle tüm kurumları AKP’lileştirdiğini, sivil toplum örgütleri ile meslek örgütlerini de ağır baskı altına aldığını kaydeden Budak, şunları söyledi:

DEİK BİR GECEDE HÜKÜMETE BAĞLANDI

“Ülkedeki hukuksuzluk her alanı etkiliyor. Meslek örgütleri ve sivil toplum örgütleri de bundan payını alıyor. AKP kurumları ya AKP’lileştiriyor ya da tasfiye ediyor. Bunun pek çok örneği var. Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) bunun bir örneği. Sivil olan DEİK’i bir gecede kapatıp, bakana bağladılar. Ele geçiremediklerini ise tehdit ediyor. Kamunun denetim gücüyle, vergi denetimiyle baskı altına alıyor.”

 

KİŞİYE ÖZEL KONSEYLER

Türkiye’nin içinden geçtiği dönemde Ekonomik ve Sosyal Konsey gibi etkin yapılara ihtiyaç olduğunu ancak AKP eliyle konseyin tamamen ortadan kaldırıldığını söyleyen Budak, bir yandan da kişiye özel konseyler kurulduğunu vurguladı. Budak, “2001 yılında kurulan Ekonomik ve Sosyal Konsey’e çok önem veriyormuş gibi 2010 yılında anayasal kurum haline getirildi. Sonra tamamen yok edildi. Her halde dünya tarihinde tek örnektir. Tasfiye edilmesi için anayasal kurum haline getirilen tek konsey ekonomik ve sosyal konseydir. Bu tutum AKP’nin hukuka bakış açısı ve anayasa yapma anlayışının da somut göstergesidir. Hukukun katledilmesidir. Bir yandan anayasal kurum çalıştırılmıyor, bir yanda Cumhurbaşkanlığında Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi kuruluyor. Hatta başka alanlarda da konseyler kurulacakmış. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Anayasal kurumu yok edip, kişiye özel konseyler kurmak, yurttaşın iradesine de saygısızlıktır” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle