Hoşgeldiniz  

BUDAK ANTALYA’NIN KORUMA ALANLARINI TBMM’YE TAŞIDI

Semih Köken | 24 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

BUDAK ANTALYA’NIN KORUMA ALANLARINI TBMM’YE TAŞIDI

-“MİLLİ PARK, DOĞAL SİT GİBİ KORUMA ALANLARINDA NE KADAR TAHSİS YAPILDI?”

-“ORMAN ALANLARINDA YAPILAN TAHSİS SONUCU NE KADAR AĞAÇ KESİLDİ?”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya’daki milli park, doğal sit alanı gibi koruma altına alınmış alanlardaki tahsisler ve oluşan tahribatı TBMM’ye taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği sözlü önergede, Antalya’da değişik statülerde çok sayıda koruma altına alınmış alan bulunduğunu, ancak son dönemde bu alanlarda ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Budak, “Son dönemde çeşitli amaçlarla koruma alanları ve ormanlar imar açılmakta ve tahrip edilmektedir” dedi.

Antalya’da doğal sit, milli park gibi doğal koruma alanlarında (ayrı ayrı) 2003-2015 döneminde hangi amaçlarla hangi kurum ya da firmalara tahsis yapıldığı konusunda bilgi isteyen Budak, “Söz konusu koruma alanlarındaki daralmanın boyutu nedir?” diye sordu. Budak, şöyle devam etti:

NE KADAR AĞAÇ KESİLDİ

“Antalya’daki orman alanlarında 2003-2015 döneminde hangi amaçlarla (madencilik, ulaştırma vb.) ne kadar tahsis yapılmıştır? Tahsislerin ne kadarı özel şirketleredir? Antalya’da söz konusu dönemde, doğal koruma alanları ve orman alanlarında yapılan tahsisler nedeniyle kesilen ağaç sayısı nedir? Kesilen ağaçların gelirini kim almıştır?”

TURİZMİN ANA KAYANĞI DOĞA

            Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın değişik bölgelerde turizmin gelişmesi için toplantılar yaptığına dikkat çeken Budak, “Bir yandan alternatif turizm merkezleri oluşturulsun, turizm çeşitlendirilsin diye toplantılar yapacaksınız, bir yandan da Türkiye’nin en özel doğal güzelliklerine sahip Artvin’de, Cerattepe’de doğayı mahvedeceksiniz. Turizmin ana kaynağı doğadır. Sürdürülebilir turizm için bizim doğal güzelliklerimize sahip çıkmamız gerekir. Bu Antalya için de geçerli Artvin için de geçerli. Ama ne yazık ki, yandaşların kar hırsı tüm değerleri tahrip ediyor” dedi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle