Hoşgeldiniz  

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ

Semih Köken | 16 Eylül 2015 | Gündem, Kemer Güncel, Siyaset A- A+

AK PARTİ  SKM MERKEZİ

Ülkenin gündemi Bir kasımda yapılacak seçimlere
odaklanmış durumda. Cuma günü aday listeleri Ysk ya teslim edilecek. Partiler tekrar seçim için aday belirleme yönünde değişik stratejiler uygulama yoluna gidecekler. Amaç 7 haziranda aldıkları oyları bir yolla biraz daha
artırmak olacak. Ulusal basından takip ettiğimiz kadarı ile Ak Parti adayları yenileme yönünde adım atacak gibi. Seçmenin beklentisi de bu yönde. Artık ne şekilde olursa olsun oy getirecek adamların tercih edilmesi gerektiği ortada.
Teşkilat yoklaması, sivil toplum kuruluşları
yoklaması gibi bir takım oyalama taktikleri ile insanları ta kaştan, Gazipaşa dan, İbradı dan getirip oy kullandır, sonra da hiç böyle bir iş yapmamış gibi aday sıralaması yapıp vatandaştan oy iste. Vatandaş bunu yemiyor. Antalya örneğinde 7 haziran sıralamasında ilk beşin içinde Mustafa Köse dışında temayülden çıkabilecek başka bir kimse olmadığı çok açık.
Özellikle vatandaş ve bilhassa partili ulaşamadığı adamı istemiyor. Ankara nın bu durumu
görüp görmediğini Cuma akşamı öğreneceğiz.
CHP nin yeniden önseçim yapma fırsatı olmadı. Bu durum karşısında yönetmelik değişikliği ile işi çözmeye karar verdiler. Açıklamalara bakılırsa 7 haziran seçiklerindeki listelerini koruyacaklar. Bu durumda sadece İhsan Özkesin yerine bir isim yazacaklar demektir.
Rezidanslar kraliçesi hanımefendi de bu durumda yine seçmenin karşısına çıkacak demektir.
MHP ise seçimde kazananların yerlerini hiçbir şekilde değiştirmeme yönünde kararlı. Ancak kazananlardan sonrası için bir takım değişiklikler yapılacağı rivayetleri dolaşıyor. Özellikle Antalya sıralamasında bazı duygusal nedenlerle 7 haziranın ı ı. sırasnın ilk beş içine kaydırılacağı duyumları gelmekte. Diğerleri açısından nasıl bir yol izleneceğini bekleyip göreceğiz.
Böyle bir genel değerlendirme sonrası yerel siyasete ve seçim hazırlıklarına bir göz atmada da fayda var.

Kasım ayında yapılacak olan milletvekili seçimlerinde Ak Parti’nin Kemer’deki seçim çalışmaları Zafer Yaman’a emanet edilmesi Kemerdeki Yönetimi ikiye bölerken Partiye Yakın isimler Bu değişikliğin oy getirmesi yerine oy götüreceğine kesin gözüyle bakıyorlar.
Bilindiği gibi Eski İlçe Başkanı Zafer Yaman ve Kardeşi Ali Yaman yerel seçimlerde AK Partinin adayını Desteklemedikleri bilinirken bu atamanın neye dayanarak yapıldığı oldukça ilgi çekiyor. AK Parti’ye 17 Kasım 2001’de üye olan ve Kemer’de AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Yaman, 27 Mayıs 2003’te İlçe Başkanı seçilmişti. Üç dönem boyunca İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Zafer Yaman, 2013 yılı Şubat ayında dönemin Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse’ Tarafından hakkındaki çıkan haberler nedeniyle istifa ettirilmişti.Seçim süresince İlçe Başkanında üstünde görev yapması beklenilen Yaman a tepki büyürken , parti içinde çatlak seslerin çıktığı Yaman ın kendi ekibiyle çalışıp oy oranını artırmasının çok zor olaçağı ve yapılan olayın etik olmadığının altı ciziliyor.
Son günlerdeki yerel gazete başlıklarının en dikkat çekici olanı, Ak Partinin Seçim Koordinasyon Merkezinin başına eski ilçe başkanı Zafer Yamanı getirmiş olması. Belediye seçimlerinde MHP adayım açık şekilde desteklediğini il yönetimi de gayet iyi biliyor.
Kardeşinin Ak Parti adayı için sanal ortamda tüm paylaşımlarında zübük yakıştırması ile alay etmek sureti ile itibarsızlaştırmaya çalıştığım da bilmeyen yok. Şimdi ne demek oluyor bu kişinin SKM başkanı olarak atanması. Bunu birilerinin izah etmesi gerekiyor. Bizim anlayabildiğimiz kadarı ile Zafer Yaman sadece yerel seçim sürecinde özellikle Ak Parti adayının kazanmasını engellemeye yönelik olarak sözde Mustafa Gülün en büyük rakibi olan Hasan Şeker ile birlikte hareket etmek üzere yine Mustafa Gülün kazanmasını sağlama için istifa ettirilmiş ve görevini tamamladıktan sonra da seçim sürecinde artık pasifliğini kendisi de kabul etmiş olan ilçe başkanı nın başına dikilmiştir. Parti tüzüğü uyarınca Zafer Yaman ı
Kasım 2015 tarihine kadar ilçe başkanından üst durumdadır.
Peki bu seçmen sormayacak mı? Yıllarca ilçe başkanlığı yapmış sonra da MHP adayım destekleyerek kazanmasını sağlamış ve bu yönde başarılı olduğunu da kabul etmek gerekiyor) bu şahsın yeni bir umut olarak SKM başkanı yapılması ne demeye geliyor. Bir de SKM nin kadın kollarım yönetmeye gelen ve yıllar önce Zafer Yaman ile kardeşinin dayatmaları ile Gatab a musallat olan hanımefendini ne faydasının olacağını kim anlatacak. Mart 2014 yerel seçimlerinde elini MHP ye oynaşmaya a1ıştırdığı adamlar ne oldu da oyumuzu değiştireceğiz
diye sormayacaklar mı?
Yoksa, kendi partisinden sonra CHP ilçe yönetimini dizayn eden kemer belediye başkanı mn
Ak parti kemer ilçe yönetimini de dizayn ettiği
duyumları doğru mu?

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle