Hoşgeldiniz  

 Bu ‘festival’ başka  Bilim Festivali hem öğretiyor hem eğlendiriyor

SEMİH KÖKEN | 09 Haziran 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde ‘Antalya Bilim Festivali’ düzenledi. Özellikle çocukların ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği ‘Bilim Festivali’ne Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Festivalde, bilim istasyonları, bilim gösterileri, deneyler, insan vücudu, robotlar, canlı dünyası, yeni teknolojiler ve gök bilimi gibi birbirinde ilginç konuların anlatıldığı stantlar kuruldu.

BİLİM MÜZESİNİN İLK ADIMI

Festivalin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, festivalin önemine değindi. Evrim, festivalde bilimin korkulacak bir şey olmadığı, eğlenceyle de ele alınabileceğini göstermek istediklerini ifade etti.  Evrim, “ Bu festival Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı projeleri arasında baş köşeyi teşkil eden ‘Bilim Müzesi Merkezi’nin de ilk adımını oluşturacak. Festivalin Antalya’nın meşhur festivalleri gibi sürekli olmasını ve her sene daha da gelişerek, geniş katılımlı bir şekilde yürümesini temenni ediyorum” dedi.

BİLİM DÜNYASI KEŞFEDİLİYOR

Öğrencilerin bilime ilgisini çekmek ve bilinçlendirmek amacıyla düzenlenen festivalde, çocuklar hem öğreniyor hem eğleniyor. Bilim dünyasında keşfe çıkarak farklı deneyimler yaşayan çocuklar, ayrı bilim dalını ele alan stantlarda farklı deneyimler yaşıyor. Festivalde en çok ilgiyi ise denge kontrolü, su arıtma ve ‘Van de graaff ‘ jeneratörü gördü. Vücuduna elektrik yüklenen öğrencilerin saçları havalanırken, birbirine dokunan öğrencileri elektrik çarptı. ‘Bilim Festivali’nde çocuklar kimi zaman çivilerin patlatamadığı balonlara şaşırdı, kimi zaman da ateşi tutabilmenin heyecanı yaşandı. Öğrenciler kadar velilerin de ilgi gösterdiği Festival 14 Haziran’a kadar ziyaretçilerini bekliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle