Hoşgeldiniz  

Bomba aradılar esrar buldular

Semih Köken | 19 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Siyaset, Yaşam A- A+

Bomba aradılar esrar buldular

Kemer’de içinde bomba olduğu şüphesiyle arama yapılan park halindeki otomobilde, 43 gram esrar ve hassas terazi ele geçirildi. Uyuşturucunun sahip olduğu belirlenen Harun B. ve arkadaşı Ahmet S. hakkında 10 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kemer Minta Camii’nin önüne 11 Ekim 2015 tarihinde park edilen otomobilde bomba olabileceğinden şüphelenen vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Araç sahibine ulaşan polis, bomba uzmanı ekipler eşliğinde arama yaptı. Araçta, bombaya rastlanılmazken, 43 gram esrar ve hassas terazi ele geçirildi. Polis, aracın sahibi 29 yaşındaki Harun B. ve arkadaşı 28 yaşındaki Ahmet S.’yi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Harun B. tutuklanırken, Ahmet S. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Harun B. ve Ahmet S.’nin yargılanmasına Antalya 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlandı. Tutuklu sanık Harun B.’nın hazır bulunduğu davanın duruşmasına, tutuksuz yargılanan Ahmet S. ise Şanlıurfa Adliyesi’nden SEGBİS üzerinden katıldı. Avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada Harun B. içinde uyuşturucu bulunan otomobilin kendisine ait olduğunu söyledi.

SURİYELİLERDEN ALMIŞ

Geçen yıl Kurban Bayramı’nda ailesini ziyaret için memleketi Şanlıurfa’ya gittiğini anlatan Harun B., uyuşturucuyu da bu sırada Suriyeli bir kişiden 200 lira karşılığında satın aldığını iddia etti. Esrarı içmek için aldığını iddia eden Harun B., “50 gram esrar aldım ve Kemer’e geldim. Çocukluk arkadaşım Ahmet S. ile bir defa içtik. Ardından da polis bizi yakaladı. Ben ticaretini yapmıyorum, sadece kullanıcıyım” dedi. Harun B., araçta ele geçirilen hassas terazinin ise kız arkadaşına ait olduğunu, uyuşturucuyu paylaştırmak için aldığını iddia etti.

SEGBİS ÜZERİNDEN TUTUKLANDI

Ahmet S. ise çocukluk arkadaşı Harun B.’nin getirdiği esrar maddesinden sadece bir kez kullandığını ve pişman olduğunu ifade etti. Mahkeme, Ahmet S.’nin de tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle