Hoşgeldiniz  

Bölge adliye mahkesi temmuzda açılıyor

Semih Köken | 30 Mart 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bölge adliye mahkesi temmuzda açılıyor

ANTALYA, Burdur, Isparta, Denizli, Afyonkarahisar ve Mersin illerine hizmet verecek Antalya Bölge Adliye Mahkemesi, 20 Temmuz 2016’da hizmete başlayacak.
ANTALYA, BURDUR, ISPARTA, DENIZLI, AFYONKARAHISAR VE MERSIN ILLERINE HIZMET VERECEK ANTALYA BOLGE ADLIYE MAHKEMESI, 20 TEMMUZ 2016'DA HIZMETE BASLAYACAK. (FOTO:ANTALYA-DHA)
Antalya Bölge Adliye Mahkemesi başkanlığına Yargıda Birlik Genel Sekreteri ve Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açkgöz atandı. Antalya Adliyesi’nin yanına inşa edilen ve yaklaşık 70 milyon liraya mal olan bina ile Antalyaspor tesislerinin yanındaki eski adliye binasında hizmet verecek Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’nde bir mahkeme başkanı, 23 daire başkanı, 69 üye ve 21 savcı olmak üzere 114 hakim ve savcı görev yapacak. Görevli hakim ve savcılardan 57’si Antalya Adliyesi’nden olmak üzere tamamının ataması yapıldıç.

BAŞSAVCI VEKİLİ MAHKEME BAŞKANI
ANTALYA, BURDUR, ISPARTA, DENIZLI, AFYONKARAHISAR VE MERSIN ILLERINE HIZMET VERECEK ANTALYA BOLGE ADLIYE MAHKEMESI, 20 TEMMUZ 2016'DA HIZMETE BASLAYACAK. (ANTALYA BOLGE ADLIYE MAHKESI BASSAVCISI RIZA CAN ) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açkgöz’ün Antalya Bölge Adliye Mahkemesi başkanlığına getirilirken, Antalya’daki 7 ağır ceza mahkemesinden 5’inin başkanları da daire başkanlığı görevine atantı. Buna göre 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nihat Altuğ, 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şenol Demir, 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Kesmen, 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kemal Aytekin ile Antalya’daki ilk kadın ağır ceza mahkemesi başkanı olan 7. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şermin Başverdi daire başkanlığı görevlerine atandı.

Yine Antalya Adliyesi’nde Çocuk Mahkemesi’nde görevli hakim Şule Bulat ile Tüketici Mahkemesi’nde görevli hakim Emine Tabar da daire başkanı olarak atandı.

DİĞER DAİRE BAŞKANLARI

Antalya Bölge Adliye Mahkemesi’ne daire başkanı olarak atatan diğer isimler ise şöyle:

“Antalya Ticaret Mahkemesi Başkanı Metin Özbeyli, Antalya hakimleri Cengiz Avşar, Mustafa Buyurgan, Kadir Sarıcalar, Ali Özkaya, Ali İhsan Demirel, Melih Küçükkarslan, Veli Şengün, Mustafa Eşer, Denizli Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Halil Uçar, Denizli hakimi Ahmet Sarıkaya, Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cihan Kart, Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fikret Karaçorlu, Afyonkarahisar hakimi Elvan Kaplan, Zonguldak hakimi Oktay Kaya ve Isparta Hakimi Yunus Yılmaz.”

ATAMASI YAPILAN SAVCILAR

Ataması yapılan 21 savcısının isimleri ise şöyle:

“Yargıtay Cumhuriyet savcıları Kadir Ünal, Mehmet Aydoğan, Ali İnanıcı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Gürkan Kütük, Sakarya Cumhuriyet Savcısı Erdoğan Birol, Antalya Cumhuriyet savcıları Erkan Bulat, Muzaffer Coşkun, Mazlum Şahin, Gündoğan Öztürk, Ahmet Anıl Güngör, Berkin Elvan soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılarından Antalya hakimi Faruk Bildirici, Recai Köylü, Hayrettin Tızlak, Mehmet Uğur, Haki Çeliker, Muammer Taşan, Ahmet Diler, Süleyman Durmaz, Denizli Cumhuriyet savcısı Kenan Astan, Mersin Cumhuriyet Savcısı Ahmet Soytürk ve Aydın Cumhuriyet Savcısı İbrahim Gül.”

TEMMUZDA HİZMETE AÇILIYOR

Antalya Bölge Adliye Mahkesi Başsavcısı Rıza Can, bölge adliye mahkemelerinin 20 Temmuz 2016 tarihinden itibaren hizmet vereceğini söyledi. Daha önce 15 ilde kurulması planlanan mahkeme sayısının 7’ye düşürüldüğünü ifade eden Başsavcı Can, mahkemenin Antalya’nın yanı sıra Burdur, Isparta, Afyonkarahisar, Denizli ve Mersin illerine hizmet vereceğini kaydetti. Daire başkanlarına nisan ayı ortalarına kadar görevlerinin tebliğ edileceğini vurgulayan Başsavcı Rıza Can, “Mayıs ayı başlarına kadar dairelerin iş bölümü oluşturulacak. Diğer üyelere ise haziran ayında tebliğleri yapılacak. 20 Temmuz’da hizmet vermeye başlayacağız” diye konuştu.

5 YILA KADARKİ CEZALARIN TEMYİZİ BÖLGE MAHKELERİNDE

Bu illerde ilk derece mahkemelerinin vereceği kararların tamamının temyiz aşamasına bölge adliye mahkemesinin bakacağını kaydeden Başsavcı Can, “Ceza davalarında beş yıl, hukuk davalarında ise belli bir miktarın altında verilen kararlar bölge adliye mahkemelerinde kesinleşecek. Üst cezalar ise Yargıtay’a götürülebilecek. Bu sayede ilk derece mahkemelerinin verdiği kararların hemen hemen yüzde 90’ının bölge mahkemelerinde kesinleşeceğini tahmin ediliyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle