Hoşgeldiniz  

“BİZİM TEK SUÇUMUZ BOMBACILARI YAKALAMAK”

SEMİH KÖKEN | 27 Mayıs 2015 | Antalya Haber, Gündem A- A+

ANTALYA merkezli 5 ilde düzenlenen ‘paralel yapı’ operasyonunda gözaltına alınan 7 emniyet mensubu sabah saatlerinde sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edildi. Gözaltındaki İstihbarat Dairesi eski Başkanı Yardımcısı M.E., “Bizim tek suçumuz bombacıları yakalamak. PKK ile uğraşmak. Başka hiç bir suçumuz yok” dedi.

Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Antalya, İzmir, Burdur, Şanlıurfa ve Batman’da ‘paralel yapı’ iddialarına yönelik olarak önceki gün eşzamanlı operasyon yaptı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yapılan operasyonda, usulsüz telefon dinlemeleri yaptıkları gerekçesiyle aralarında emniyet müdürü, amiri ve polis memurunun da bulunduğu 13 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı M.E.’nin de aralarında bulunduğu 7 emniyet mensubu gözaltına alındı. Operasyon kapsamında adları açıklanmayan 6 kişi hakkında da yakalama kararı çıkartıldı.

Gözaltına alınan emniyet mensuplarının, Antalya’daki çeşitli siyasi partilerin il başkanları ve yöneticilerini, milletvekillerini, gazetecileri, Akdeniz Üniversitesi’ndeki öğretim üyelerini, subayları ve emniyetteki üst düzey görevlilerinin yanı sıra bir dönem Fethullah Gülen’in sağ kolu olan ve 10 yıl önce yolları ayrılan Nurettin Veren’i de dinledikleri ortaya çıktı.

Aralarında emniyet müdürü, amir ve polis memurunun da bulunduğu 7 kişinin ifade alma işlemi sona erdi. TEM Şube Müdürlüğü’nde ‘örgüt kurmak ve yönetmek’, ‘evrakta sahtecilik’, ‘haberleşmenin gizliliğini ihlal’, ‘aleni olmayan konuşmaları dinlemek ve kaydetmek’ suçlamalarıyla sorguları tamamlanan zanlılar, bu sabah Uncalı Sağlık Polikliniği’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı kontrol sırasında çevik kuvvet minibüsü ile polikliniğe getirilen şüpheliler, birer birer arabadan indirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Hastane çıkışında gazetecilere dönen İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı M.E., “Bizim tek suçumuz bombacıları yakalamak. PKK ile uğraşmak. Başka hiç bir suçumuz yok” dedi.

Minibüse bindirilen şüpheliler, polis konvoyu eşliğinde adliyeye getirildi.

Operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 6 emniyet mensubunun aranmasına devam ediliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle