Hoşgeldiniz  

Bisiklette Alanya-Kemer etabını Jakup Mareczko kazandı.

Semih Köken | 28 Nisan 2016 | Antalya Haber, Gündem, Kemer Güncel, Oteller, Spor, Turizm, Yaşam A- A+

Bisiklette Alanya-Kemer etabını Jakup Mareczko kazandı.

52’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 189.3 kilometrelik Salcano Alanya-Kemer etabını Southeast takımından Jakup Mareczko 4 sat 20 dakika 28 saniye ile kazandı.

 

HERKES BİRBİRİNİ KOLLAMAYA BAŞLADI

Saat 10.15’te Alanya Atatürk Meyda’nından verilen startla 105 sporcu kolay gözüken, ancak sıcağın bastırmasıyla zora dönüşen etapta kıyasıya bir mücadele verdiler. Turkuaz Mayo’nun sahibi Caja Rural Takımı’ndan Armenita Bilbao De Lopez’i hemen arkadaşları koruma altına aldılar ve finişe yıpranmadan gelmesini sağlamak için büyük gayret sarfettiler. Devren Tüneli geçildikten sonra küçük kaçışlar başladı. Ilıksu-Ulaş, Çandırtepe Tünelleri de kat edildikten sonra ilk büyük kopma gözlendi. Konaklı geçilirken altı sporcunun kaçışı artık iyice fark edilmeye başlandı.32’inci kilometrede Çenger geçilirken ön grup farkı 2 dakika 20 saniyeye kadar açtı.

 

SICAK ANCAK RÜZGARSIZ BİR PARKUR

Caja Rural, Lotto Soudal, Lampre Merida takımları Yeşil, Beyaz, Kırmızı ve Turkuaz mayo sahiplerinin yerini iyice sağlamlaştırması için büyük bir yardımlaşma örneği gösterdiler. Ön grubun içinde şu sporcular bulunuyordu. Verva Activejet Takımı’ndan Michal Podlaski, Parkhotel Valkenburg Takımı’ndan Peter Schulting, Torku Şekerspor’dan Ahmet Akdilek, Alpha Baltic Takımı’ndan Kaspars Sergis, Nippo Vini Fantini Takımı’dan Riccardo Stacchiotti, Unieuro Willier Takımı’ndan Enrico Salvador, sıcağa aldırış etmeden saatte 45 kilometreye ulaşan bir hızla pedal bastı. 66’inci kilometre geçilirken durumda bir değişiklik olmadı. Çolaklı bu altı sporcunun üstünlüğü altında kat edildi. Bu esnada 91 sırt no’lu Verva Activejet Takımı’nın sporcusu Daniel Staniszewski düştü ve yarıştan çekildi.

 

SALCANO SPRİNT PRİMİ

99.8 kilometrede Salcano’nun sponsorluğunda Sprint primini oluşturan kapıdan geçildi. Sonuçlar şöyle: 1-Nippo Vini Fantini Takımı’dan Riccardo Stacchiotti, 2-Unieuro Willier Takımı’ndan Enrico Salvador, 3-Alpha Baltic Takımı’ndan Kaspars Sergis. Fark yine aynı kalırken, hava sıcaklığınında 25 derece olduğu açıklandı. sıcak hava, bisikletçileri en fazla yoran etkendi. Nitekim hem ön, hemde arka grubun tempoları vasatın üstüne çıkamadı.

 

TUR’UN EN GENÇ SPORCUSU 18 YAŞINDA

Elbette Tur’un öne çıkan önemli konularıda yok değil. Örneğin etabın başlarında düşerek yarışxtan çekilen Activejet Takımı’nın sporcusu Daniel Staniszewski henüz 18 yaşında. 5 Mayıs’ta yeni yaşına basacak olan çiceği burnunda bisikletçi, “Ben zamana karşı yarışan bir sporcuyum. Sprinter değilim” diyerek konumunu ortaya koydu. Tur’un en yaşlı sporcusu ise 44 yaşında Davide Rebellin. Geçen yılda Tur’a gelen CCC Sprandi Polkowice Takım’ının sporcusu İstanbul etabında düşüp yaralanmasına rağmen Tur’a devam etme kararı almıştı.

 

VESTEL TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ

128.4 kilometre öndeki altılı grubun üstünlüğü ile geçildi. Vestel Türkiye Güzellikleri Primi ise şu sporcular arasında paylaşıldı.

1-Vini Fantini Takımı’dan Riccardo Stacchiotti, 2-Alpha Baltic Takımı’ndan Kaspars Sergis, 3-Parkhotel Valkenburg Takımı’ndan Peter Schulting. Antalya geçilirken, altılı grupla, ana grubun arasındaki farkta erimeye başladı. Yeni zaman farkı 1 dakika 25 saniye olarak ölçüldü. Altılı gruptan 104 sırt numaralı Alpha Baltic Takımı’ndan Kaspars Sergis’ın temposu düştü ve yorulunca geri kaldı. Böylece beşli grup Kemer istikametine doğru pedal basmaya devam etti.

 

SALCANO SPRİNT PRİMİ

156.4’üncü kilometrede etabın son prim kapısıda geçildi. Salcano Sprint primi şu sporcular arasında paylaşıldı.

1-Unieuro Willier Takımı’ndan Enrico Salvador, 2-Torku Şekerspor’dan Ahmet Akdilek, 3-Vini Fantini Takımı’dan Riccardo Stacchiotti. Yeni zaman farkıda bu esnada 2 dakika 7 saniye olarak verildi. Ön grup tempoyu biraz yükseltmişti.

 

KEMER FİNİŞİ

Ve finişe 12 kilometre kala zaman farkıda iyice azaldı. Öndeki beşli grup prim kapılarından puan ve ödülleri topladıktan sonra yeni ataklar yapıp ana gruptan kopmayı denedi. Artık Kemer’e kimin birinci geleceği konuşulmaya başlandı. Parkhotel Valkenburg Takımı’ndan Peter Schulting ile Unieuro Willier Takımı’ndan Enrico Salvador sıkı bir atak yapıp beşli gruptan ayrıldı. Ana grupta tempoyu iyice artırmıştı. Finişe 5 kilometre kala ataklar iyice sıklaştı. Öndeki ikilide yakalandı. Grup finişe toplu gelmeye başladı.

 

TUR’UN EN ZOR ETABI YARIN

52’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’una yarın 116.9 kilometrelik Türk Hava Yolları Kumluca -Elmalı etabı ile devam edilecek. Tur’un tırmanış etabı olan bu parkurda finişi geçmeyi başaran sporcuların durumu Genel Ferdi Klasman sonucunuda büyük ölçüde etkileyecek. Bu nedenle tırmanış gücü olan sporcuların Elmalı etabından sonra yapacağı zaman farkıda büyük bir ihtimalle Tur şampiyonluğunu getirecek bir durum oluşturacak.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle