Hoşgeldiniz  

Bir twitter tetikçisini gazetecilere saldırtan isim kim?

Semih Köken | 20 Haziran 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

Bir twitter tetikçisini gazetecilere saldırtan isim kim?

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, son günlerde sosyal medya hesabı üzerinden üyelerine yönelik çirkin saldırılarda bulunan, iftiralar atan bir hesabı kamuoyuna deşifre ederek gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını duyurdu.

Antalya’da çok sayıda basın mensubu ipe sapa gelmez iddialarla saldıran bir twitter hesabı, bazı isimleri açık açık yazarak, bazı isimleri rumuzlar kullanarak karalama kampanyası başlattı. İftira ve karalama kampanyasına maruz kalan çok sayıda gazeteci hesap hakkında suç duyurusunda bulunurken konu ile ilgili Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından bir açıklama yapıldı.

ANTALYALI SİYASETÇİ İDDİASI

Öte yandan AGC üyelerine yönelik çirkin saldırılarda bulunan sosyal medya trolünün arkasında Antalyalı bir siyasetçinin olduğu iddia ediliyor.

AGC’den yapılan açıklamada ise, “Son günlerde bir sosyal medya hesabı üzerinden, Antalya’nın önde gelen gazetecileri iftira ve açık şantaj kokan ifadelerle hedef alınmıştır. Gizlendiği kuytu köşeden dört bir yana kin ve nefret kusan ‘muhbir’ vatandaş, öyle anlaşılıyor ki ihbar, iftira ve karalamayı iş edinmiştir. Yapılan paylaşımların gazetecilik mesleğinin etik değerleriyle ve temel insan haklarıyla bağdaşan bir yönü yoktur. Gazeteciler, bildiğini, gördüğünü, düşündüğünü açıkça ifade edebilecek bilinç ve olgunlukta insanlardır. Bu yönüyle ele alındığında yaptığı paylaşımlarda kendisini açıkça ortaya koyamayan ‘muhbir’ vatandaşın gazetecilik mesleğiyle, camiamızla bir ilgisinin olduğunu da düşünmüyoruz.

“GAZETECİLERİ LEKELEMEYE YETMEYECEKTİR”

Mesleğini icra ederken toplum yararını gözeten, kişilerin hak ve hukukunu savunan gazetecileri yakışıksız ifadelerle töhmet altında bırakmak kimsenin haddine değildir. Rumuz kullanarak ‘sıra gelecek’ diye şantaj yapmayı da ihmal etmeyen ‘muhbir’ vatandaşın çirkin iftiraları, . Antalya basınına ayar verme çabası ise beyhudedir. Kendisine toplumda saygın bir yer edinecek vasıfları olmayan, sosyal medyayı kirli emelleri için kullanan her kim olursa olsun adalet önünde bunun hesabını verecektir. Bilinsin ki bu paylaşımlardan medet uman, çıkar sağlayan, tetikçi tutan birileri varsa, onlar da ‘muhbir’ vatandaşla birlikte saplandıkları ahlaksızlık çukurundan çıkamayacaktır.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilik mesleğine ve üyelerine yönelik bu çirkin saldırıya karşı hukuki işlemleri başlatmıştır. Üyelerimize ve kamuoyuna saygıyla duyururuz. “ ifadelerine yer verildi.

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle