Hoşgeldiniz  

Bir galeri daha kapandı

Semih Köken | 11 Şubat 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Bir galeri daha kapandı

ANTALYA’nın Altındağ Mahallesi’nde 8 yıldır sanata ve sanatçıya hizmet veren ‘Artpark Galllery’ kapandı.

ANTALYA'NIN ALTINDAG MAHALLESI'NDE 8 YILDIR SANATA VE SANATCIYA HIZMET VEREN 'ARTPARK GALLLERY' KAPANDI. (PINAR BINGUL GOKSUN) (FOTO:ANTALYA-DHA)
Ressam Pınar Bingül Göksun’un işletmeciliğini yaptığı Artpark Gallery, mülk sahibinin binayı kiraya vermesi nedeniyle kapandı. Galerinin kapanması, sanatçılar arasında üzüntüyle karşılandı. Bugüne kadar sayısız resim, ebru, geleneksel el sanatları, seramik, heykel sergisine ev sahipliği yapan galerinin üst kadında, kursiyerlere resim eğitimi veriliyordu.
Pınar Bingül Göksun, Artpak Gallery’nin hizmetlerini sürdürmesi için yeni bir yer arayışında olduklarını söyledi. Göksun, “Galerimizi, mülk sahibinin mekanı başka bir firmaya kiraya vermesinden dolayı kapatmak zorunda kaldık. Galerimize bugüne kadar eserleriyle destek veren sanatçı dostlarımıza, etkinliklerimizde bizi yalnız bırakmayan sanatseverlere teşekkür ediyorum” dedi.
Antalya’daki galeri sayısının her geçen gün azaldığına dikkat çeken sanatçılar ise “Üzücü, endişe verici ve düşündürücü bir durum” dedi. Antalya’da şu anda Muratpaşa Belediyesi’nin Aydın Kanza Sanat Galerisi, Antalya Müzesi Güzel Sanatlar Galerisi, Devlet Güzel Sanatlar Galerisi, 2000 Plaza Sanat Galerisi hizmetlerini sürdürüyor. Bazı kurumlara ait özel galerilerde ise yılda sadece 2 ya da 3 sergi açılıyor.DHA

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle