Hoşgeldiniz  

Bir Bir İptal Oluyor

SEMİH KÖKEN | 10 Haziran 2014 | Gündem, Siyaset A- A+

Kemer Sivil Toplum Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Göynük kamp alanıyla ilgili Danıştay 6’ncı Dairesi’ne TMMOB Mimarlar Odası Antalya Şubesi’nin açtığı davanın sonuçlandığı bildirildi. Açıklamada Danıştay’ın, Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 5 Ocak 2009’da onaylanan ‘Antalya Beydağları Uzun Devreli Gelişim Planı Revizyonu’ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 5 Mayıs 2006 tarihinde onaylanan 1/1000 ölçekli uygulama planı ve bu plana göre hazırlanan 13 Mart 2009 onay tarihli vaziyet planını iptal ettiği bildirildi.

Mimarlar Odası’nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı hakkında açtığı davanın kararında, Göynük Günübirlik alanında motel, tatil köyü niteliğinde bir yapılaşmanın ortaya çıktığı, alanın kamping özelliğinin tümüyle kaybolduğu belirtildi. Kararda şöyle denildi:

“Bilirkişi raporu, dosyadaki bilgi ve belgeler doğrultusunda dava konusu planlarla Milli Parklar Kanunu’na, şehircilik ilkelerine, planlama esaslarına, kamu yararına aykırı uygulamalar ve kullanımlar getirilmesi nedeniyle hukuka uygun bulunmamıştır. Açıklanan nedenlerle dava konusu işlemin iptaline karar verilmiştir.”

KINDILÇEŞME İÇİN DE BENZER KARAR VERİLMİŞTİ

Kındılçeşme Çadırlı Kamp ve Günübirlik Tesisi ile Göynük Günübirlik Alanı’nda özel sektörün yapılaşmasına izin veren plan değişikliğine karşı dava açılmış, davaları haklı bulan Danıştay 6’ncı Dairesi de söz konusu plan değişikliğinin iptaline karar vermişti. Danıştay; 11 Kasım 2009’da yürütmeyi durdurma kararı vermiş, ancak inşaat tamamlanmıştı. Göynük kamp alanı için iptali istenen dava sonucuna göre de gerçekleşecek yıkım öncesi, ruhsat iptalinin de gerektiği belirtiliyor.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle