Hoşgeldiniz  

Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi

SEMİH KÖKEN | 26 Mayıs 2014 | Gündem, Video Galeri, Yaşam A- A+

“Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi” etkinliğinin bu yılki organizasyonu üstlenen Kuzdere Hacı Mehmet Saygın İlkokulu farklı bir konsepte imza atarak, kamu kurumlarında görev yapan memurlara gecede şiir okuttu. Kemer İlçe Emniyet Müdürü Muhittin Ergen de şiir okuyanlar arasındaydı.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 yıldır geleneksel hale getirdiği şiir şöleni, bu yıl Kuzdere Hacı Mehmet Saygın İlkokulu organizesi ile gerçekleşti. Kemer Belediyesi Kültür Salonunda gerçekleştirilen programda, farklı kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan toplam 13 memur kendilerine ait şiirlerini okudular.
13 MEMUR KENDİ ŞİİRLERİNİ OKUDU
Bir Bahar Akşamı Şiir Dinletisi programı ile ilgili bilgiler veren Kuzdere Hacı Mehmet Saygın İlkokulu Müdürü Muzaffer Akman, “Bu program, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 10 yıldır düzenlemiş olduğu bir programdır. Milli Eğitim Müdürlüğü adına her yıl bir okul bu programın organizasyonunu üstleniyordu. Bu yıl da çocuklardan ziyade kurumların desteği ile bu programı düzenlemek istedik. Kemer İlçe Kaymakamlığı, Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Kemer Devlet Hastanesi gibi birçok kurum bize destek verdi. Bu kurumlarda çalışan toplam 13 memur arkadaşımız bu gece şiir okudular. Programı değişik bir formatta hazırladık. Sunum tarzından ziyade, şiiri hatırlatan bir dörtlükle sunum yapıldı ve kişiler gelip şiirlerini okudu. Programımız sadece bir şiir şölenidir” diye konuştu.
“MUHİTTİN ERGEN MESLEĞİNİN YANINDA AYNI ZAMANDA BİR ŞAİRDİR”
Şiir dinletisinin tüm ilçelerde her yıl Mayıs ayının son haftası yapıldığını belirten Akman, “Bu sene Kuzdere Hacı Mehmet Saygın İlkokulu bu programın organizasyonu üstlendi. Emniyet Müdürümüz de bu akşam şiir okudu. Mesleğinin yanında kendisinin aynı zamanda bir şair olduğunu öğrendik ve bu akşam o da kendi şiirini okudu. Okulumuzdan 3 öğretmenimiz, Fen Lisesi’nden, Anadolu Lisesi’nden 1’er öğretmenimiz, Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü, Devlet Hastanesi gibi değişik kurumlardan arkadaşlarımız da şiirlerini okudular. Şiir okuyan arkadaşlarımız, şiirlerini canlı müzik fonunda okudu. Soma ilçesinde yaşanan hadiseden dolayı hareketli müzikler seçmedik. Sanat müziği tarzında ağır şarkılardan fon müziği oluşturduk. Programın kapanışını ise Mevlana’dan bir şiir ile gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı.

KEMER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİR BAHAR… paylaşan: KEMERHABER

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle