Hoşgeldiniz  

“BEN OLSAYDIM…” ÇALIŞTAYI KEMER’DE TOPLANDI

Semih Köken | 08 Nisan 2022 | Gündem, Kemer Güncel, Turizm A- A+

“BEN OLSAYDIM…” ÇALIŞTAYI KEMER’DE TOPLANDI

 

       Bağımlılık ile Mücadele Yüksek Kurulu (BMYK) kararları doğrultusunda tüm Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan ‘’ Ben Olsaydım’’ çalıştayı 6-7 Nisan 2022 tarihlerinde Kemer Uygulama otelinde Kemer Kaymakamı Yücel GEMİCİ başkanlığında toplandı.

Çalıştaya İlçe Kaymakamı Sayın Yücel GEMİCİ, İlçe Kurum Amirleri, Kurum Personelleri, muhtarlar ile Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı.

Kemer Kaymakamlığı koordinasyonunda uyuşturucu, alkol, tütün, davranışsal bağımlılık konularına yönelik genel durum ve değerlendirmelerin “Ben Olsaydım” teması adı altında ele alındığı ve İlçemizde bağımlılık ile mücadeleyi güçlendirmek amacıyla düzenlenen ‘’Ben Olsaydım’’ Çalıştayı İlçe Kaymakamı Sayın Yücel GEMİCİ’nin konuşmaları ile başladı. Sayın GEMİCİ konuşmasında bağımlılıkla mücadele noktasında tüm kurum, kuruluş ve sivil toplum kuruluşlarının multidisipliner işbirliği ve katılımlarının önemine vurgu yaptı.

‘’Ben olsaydım’’  çalıştayının açılış programında Bağımlılıkla Mücadele İlçe Koordinasyon Kurulu temsilcileri tarafından alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıkla ilgili yürütülen çalışmalar, sorun ve çözüm önerilerinin ortaya konulduğu sunumlarla katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ceren AVANOS İNCE çalıştay sürecine ilişkin yaptığı sunumda 2021-2022 yıllarında İlçemizde Kolluk Kuvvetleri, Sağlık Kurumları, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Kemer Belediyesi, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalara ilişkin bilgilendirme yaptı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Memuru Sevcan BENEKLİOĞLU Narko-Rehber Eğitimi sunumunda gençler arasında kullanılan uyuşturucu maddelerin şekli, kullanımı hakkında bilgiler vererek ailelerin daha dikkatli olmaları konusunda uyararak ‘’Bir insan bir aile, bir aile bir toplum’’ vurgusu yaptı.

Son olarak İlçe Devlet Hastanesi Psikoloğu Cem ATASEVER yaptığı konuşmada Bağımlı ile İletişim, Öfke Kontrolü ve Davranışsal Bağımlılık konuları hakkında bilgi verdi.

Bağımlılıkla mücadele ‘’Ben Olsaydım’’ çalıştayı kapsamında alkol, tütün, uyuşturucu ve davranışsal bağımlılıkla ilgili olarak birer polis memuru, jandarma, hekim, sağlık görevlisi, din görevlisi, gençlik ve spor müdürlüğü görevlisi, öğretmen, belediye zabıtası, muhtar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin bir araya getirildiği masalar oluşturularak çalıştay konuları tartışıldı, çözüm önerileri oluşturuldu.

06-07 Nisan 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen çalıştayın sonunda alınan kararlar, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan bölge değerlendirme toplantılarında ele alınacak ve ulusal düzeyde yapılacak Bağımlılıkla Mücadele Şurasında değerlendirilecektir.

 

 

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle