Hoşgeldiniz  

Batman’a 5 ilden gönül köprüsü

Semih Köken | 27 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Batman’a 5 ilden gönül köprüsü

BATMAN’daki Çayönü Dilimli İlköğretim Okulu öğrencileri için Türkiye’nin 5 ilinde başlatılan yardım kampanyası büyüyor. Kampanyaya Antalya’dan destek veren Antalya Yardımlaşma Platformu, kısa sürede çok sayıda yardım malzemesi topladı.

Batman’ın Kozluk ilçesi Çayönü Dilimli İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 60 öğrenci için ‘Meydan’ adlı Facebook grubunda yardım kampanyası başlatıldı. Aralarında koordine olan grup üyeleri Antalya, Ankara, İzmir, İstanbul ve Samsun’da görevlendirdikleri kişiler aracılığıyla yardım toplamaya başladı.

Kampanyanın Antalya ayağında ise Antalya Yardımlaşma Platformu devreye girdi. Yaklaşık 30 bin üyesi bulunan platformda yapılan çağrı ile kısa sürede çok sayıda yardım birikti. Kalem, defter, ansiklopedi gibi kırtasiye malzemesi toplayan platform, ürünleri gönderilmek üzere paketledi. Batmanlı çocuklara küçük de olsa bir yardım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Antalya Yardımlaşma Platformu kurucularından Demet Çileli Baz şöyle konuştu:

“Platform olarak hiçbir maddi karşılık beklemeden her türlü yardıma koşuyoruz. Batmanlı çocuklarımız bizim için çok değerli. Onları deftersiz, kalemsiz bırakmayacağız. Kış aylarında da giyecek yardımı yapmaya çalışacağız. O minik eller silah değil kalem tutacak. O ince bellere çanta asılacak.”

Demet Çileli Baz, 60 çocuk için kırtasiye malzemesi defter, kalem, silgi, yapacakları etkinlikler için mareryaller ve aynı zamanda okulda bir kütüphane kurulması için ansiklopedi ve çocuk kitapları toplandığını kaydetti. Platform olarak nakdi yardım kabul etmediklerini sözlerine ekleyen Baz, muhtaç durumda olanların tesbit edilip platformda paylaşıldığını, grup üyelerinin ihtiyaçları karşıladığını belirtti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle