Hoşgeldiniz  

Batı Çevre Yolu bu yıl açılacak

Semih Köken | 10 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Batı Çevre Yolu bu yıl açılacak

KARAYOLLARI 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, çalışmaların devam ettiği ‘Batı Çevre Yolu’nun yılsonunda ulaşıma açılacağını söyledi.

Salı Sanayici ve İş Adamları Grubu’nun (Salı Grubu) haftalık toplantısına katılan Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, iş adamlarına yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. İşadamlarının Karayolları Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgiler veren Arif Çobanoğlu, Batı Akdeniz Bölgesi’nde büyük bir yol ağında hizmet verdiklerini ifade etti. Karayollarının, Türkiye’de ulaşımın yüzde 90’ını karşıladığını ifade eden Çobanoğlu, “Bu nedenle Türkiye’de ulaşım denince yolcu ve yük taşımada ilk akla gelen karayollarıdır” dedi.

Sorumluluk alanlarının 42 bin 550 km olduğunu, 1317 personel, 182 teknik eleman ve 73 idari personelle çalışmalarını yürüttüklerini anlatan obanoğlu, “Bölge müdürlüğümüze bağlı Antalya, Isparta, Burdur illerinin tamamı Muğla’nın Dalaman Havalimanı dahil Fethiye, Mersin il sınırına kadar olan bütün kesim, Afyonkarahisar’ın Sandıklı kesimi bizim bölge yol ağımızda bulunmakta. Yaklaşık 4 bin 52 km yola hizmet veriyoruz” dedi.

ALANYA ÇEVRE YOLU 2018’DE TAMAMLANACAK

Şu anda 373 kilometrelik yol yapım projesinin devam ettiğini, 3 bin 511 kilometre yolda da faal olarak çalıştıklarına değinen obanoğlu, Türkiye genelinde dördüncü büyük yol ağına sahip bölge müdürlüğü olduklarını söyledi. Antalya’ya müdürlük olarak bugüne kadar 217 milyon lira harcama yaptıklarını, yıl sonuna kadar 590 milyonluk yol harcaması yapılacağını tahmin ettiklerini dile getiren Arif Çobanoğlu, “Alanya çevre yolu ihalesi yapıldı, şantiye kuruldu, bu ay sonu itibariyle din tüneli dediğimiz kesimde tünel ve köprü çalışmalarına başlayacağız. Alanya çevre yolunu 2018 yılı sonu itibariyle tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ÇUBUK BELİNE TÜNEL

Antalya- Kemer-Kumluca arasındaki bölünmüş yol çalışmalarının da devam ettiğine değinen Çobanoğlu, şöyle konuştu:

“Projesine devam ettiğimiz Kalkan -Finike arası bu kesimde proje çalışmamız bitiyor. Bu sene yeni başlayacağımız Finike-Elmalı yolunu tamamen sıcak karışım yani beton asfalt dediğimiz bu sene başlayıp 2018 yılında Finike-Elmalı arası tamamen sıcak karışım olacak. İzmir yolu bölünmüş yol olarak tamamlandı. 29 Temmuz’da ihalesi yapıldı, ihale süreci tamamlanınca Antalya- İzmir aksimiz tamamen sıcak karışım olacak iki yıl içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Kamuoyunda çok talep edilen Çubuk Beli tüneli için de ihaleyi tamamlayıp 2017 yılında tünel alışmalarına başlamayı hedefliyoruz.”

BATI ÇEVRE YOLU YILSONUNDA AÇILACAK

Batı Çevre Yolu ve diğer çevre yolları hakkında da açıklamalarda bulunan Çobanoğlu, “Bir diğer projemiz Antalya Batı Çevre Yolu’nda şu an çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl sonu itibariyle bu yolu ulaşıma açacağız. Antalya çevre yolunda çalışmalarımız başladı. Hedefimiz 2018 yılında Antalya çevre yolunu Isparta Dereboğazı yoluna bağlamak” dedi.

Arif Çobanoğlu işadamlarının Karayolları yetki alanında olan çalışmaları hakkında da merak edilen konulara açıklık getirdi, eleştirileri not aldı. Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, katkılarından dolayı Çobanoğlu’na plaket verdi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle