Hoşgeldiniz  

Batı Akdeniz’i ihracatta Çin sırtladı

Semih Köken | 02 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Batı Akdeniz’i ihracatta Çin sırtladı

ANTALYA, Burdur ve Isparta’yı kapsayan Batı Akdeniz bölgesinde 1 Ocak- 31 Temmuz 2016 tarihleri arasında yüzde 7 düşüşle 791 milyon 325 bin 261 dolar ihracat gerçekleşti.

Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Batı Akdeniz’de temmuz ayında 90 milyon 188 bin 226 dolar ihracat yapıldığını söyledi. 1 Ocak- 31 Temmuz 2016 tarihleri arasında yüzde 7 düşüşle 791 milyon 325 bin 261 dolar ihracat gerçekleştiğini vurgulayan Satıcı, Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle tatil bölgesi olan Batı Akdeniz’de ihracat rakamlarının bir nebze gerilediğini aktardı. Başkan Satıcı, son dönemde özellikle Rusya Federasyonu ile ilişkilerin normale dönmesi açısından yaşanan gelişmelerin gelecek adına ümit verici olduğunu söyledi.

EN FAZLA İHRACAT ÇİN’E

Batı Akdeniz’den en fazla ihracatın 1 Ocak- 31 Temmuz tarihleri arasında yaş meyve sebze sektöründe olduğunu anlatan Satıcı, bu alanda toplam 228 milyon 36 bin dolarlık ihracat yapıldığını kaydetti. Satıcı, aynı dönemde madencilik sektöründe ise 205 milyon 291 bin dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Ülke bazında ise en fazla ihracatın Çin Halk Cumhuriyeti’ne yapıldığına değinen Başkan Satıcı, toplam ihracatın 106 milyon 809 bin dolarlık kısmının bu ülkeye yapıldığına işaret etti. 85 milyon 253 bin dolarla Almanya’nın ikinci sırada olduğuna kaydeden Başkan Satıcı, ilk beş sırada İran, Ukrayna ve Romanya’nın yer aldığını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in 26 Temmuz günü Rusya’ya gitmesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Ağustos günü Rusya’ya gidecek olması ve burada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek olmasının özellikle yaş meyve sektörü açısından sevinçle karşılandığını kaydeden Mustafa Satıcı, “İhracat ailesi olarak ilişkilerin biran önce düzelmesini iki ülke arasındaki ticaretin normale dönmesini heyecanla bekliyoruz” dedi

BAİB Başkanı Mustafa Satıcı, yılın ikinci döneminde ihracatın artacağını öngördüklerini kaydetti.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle