Hoşgeldiniz  

Başkan Uysal: Umudumuz uçak krizi öncesine dönmek

Semih Köken | 10 Ağustos 2016 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Başkan Uysal: Umudumuz uçak krizi öncesine dönmek

MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Moskova merkezli uluslararası medya kuruluşu Sputnik’e yaptığı açıklamada, Türkiye ve Rusya arasındaki sürecin yapıcı şekilde geliştirilmesine en çok Antalya’nın sevindiğini belirterek, “Umarız bir an önce charter seferleri serbest bırakılır, uçak krizi öncesine bir an önce dönülebilir diye umut ediyoruz” diye konuştu.

 

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Sputnik’e yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Rusya ile yaşadığı krizin Antalya’da büyük bir travmaya neden olduğunu söyledi. Kent ekonomisinin iki ana sektörü tarım ve turizmin çok ciddi şekilde tökezlediğini aktaran Uysal, şunları söyledi:

“Büyük kayıplar ortaya çıkmıştı. Dün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesi sonrası alınan kararlar, nasıl kriz Antalya’yı en çok etkilediyse, yapıcı şekilde geliştiğinde de en çok Antalya’yı sevindiriyor. Gayet umutluyuz, gayet memnunlukla karşılıyoruz. Umarız bir an önce charter seferleri serbest bırakılır, uçak krizi öncesine bir an önce dönülebilir diye umut ediyoruz.”

RUS TURİST SAYISI YÜZDE 90 DÜŞTÜ

Antalya’da bu yıl turizm sektörünün çok kötü bir sezon geçirdiğini belirten Başkan Uysal, kente gelen Rus turist sayısındaki düşüşün yüzde 90 seviyesinde olduğunu söyledi. Şu anda Rus turistlerin ancak tarifeli seferlerle gelebildiğini belirten Başkan Uysal, bunun da çok sınırlı kaldığını söyledi. Turizmde olduğu gibi tarımda, ihracatta sıkıntılar, tıkanmalar yaşandığına dikkati çeken Uysal, “Avrupa pazarının da Antalya’da tıkanmasıyla büyük bir resesyon hali devam ediyor. Sezon sonuna doğru belki bir miktar rakamlar toparlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanımız ile sayın Putin’in görüşmesi sonrasında en azından 2017’ye umutla bakacak bir tablo var” diye konuştu.

Başkan Uysal, Moskova’nın Türkiye’ye gelecek Rus turistlerinin güvenliklerini sağlanması konusundaki Antalya için endişe edilecek bir durum bulunmadığını söyledi. Başkan Uysal, “Antalya’da günlük yaşam bütün olağan akışıyla ve bütün rutinliği ile devam ediyor. Bir güvenlik sorunu yaşamıyoruz. Herhangi endişeye sevk edecek hiçbir tablo gözükmüyor” dedi.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle