Hoşgeldiniz  

Başkan Türel’e elektrikli makam aracı

Semih Köken | 01 Aralık 2015 | Antalya Haber, Gündem, Yaşam A- A+

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 10 adet elektrikli otomobil, törenle birimlere dağıtılarak kullanıma sunuldu. Elektrikli makam aracı kullanacağını belirten Belediye Başkanı Menderes Türel, “Yeşil ve çevre dostu Antalya için büyük bir adım atıyoruz. Bu adımı Antalya’nın bütün çocuklarına ithaf ediyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nin çevre dostu şehirciliğe öncülük etmek için yerli üretim 10 elektrikli otomobil satın aldı. Otomobiller belediye önünde düzenlenen törenle hizmete sunuldu. Törende konuşan Belediye Başkanı Menderes Türel, otomobillerden birini makam aracı olarak kullanacağını belirtti. Otomobilleri tanıtan Başkan Türel, “Bu hizmetimiz özellikle çocuklarımız için, yarınların Antalya’sı için önemli bir hizmet. Yeşil ve çevre dostu Antalya için büyük bir adım atıyoruz. Bu adımı Antalya’nın bütün çocuklarına ithaf ediyorum” dedi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL ÇAĞI BAŞLIYOR

Antalya’da elektrikli otomobil çağını başlattıklarını kaydeden Başkan Türel, bu yeni çağa öncülük etmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı olarak, makam aracı olarak 66 bin liraya mal olan, yerli yapım, 10 kilometrede 1 lira harcayan, bakım masrafları da düşük elektrikli otomobil kullanmaya başladığını kaydeden Türel, “Şehir içerisinde bu aracı kullanacağım. Şehir dışında, ilçelere giderken diğer aracımızı kullanmaya devam edeceğiz. Çünkü henüz şarj meselesi nedeniyle şehir dışı için uygun değil. Ama şehir içi kullanım için avantajlı” diye konuştu.

35 ADET İSTASYON KURULACAK

İlk etapta 10 elektrikli otomobil aldıklarını ifade eden Türel, 35 adet elektrikli şarj istasyonu kuracaklarını kısa zamanda bunu 100’e ulaşacaklarını kaydetti. Elektrikli otomobilin, çevre dostu ve düşük maliyetli olması dışında yerlilik oranı yüksek olduğu için ülke ekonomisine ayrı bir katkı sağladığını anlatan Başkan Türel, imkanı olan kamu kurumları ve STK’lara da yerli üretim elektrikli otomobil kullanmaları çağrısında bulundu.

EMNİYET KEMERİ UYARISI

Başkan Menderes Türel konuşmasının ardından Genel Sekreter Birol Ekici ile birlikte elektrikli otomobil kullandı. Koltuğa oturur oturmaz önce emniyet kemerini takan Başkan Türel, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına emniyet kemeri konusunda daha hassas davranılması gerektiğini söyledi. Taksi durağı önünde duran Başkan Türel, taksicilere elektrikli otomobili tanıtarak kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Etiketler:

EN SON HABERLER

© 2020 KEMER HABER Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle